A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Az Információszabadság hatóságnak sem válaszol Dr. Seszták Miklós!

Az alapvető állampolgári jogokat tiporja lábbal a miniszter a Mátészalka-Debrecen vasútvonal ügyében!

2017. június 19. - Mátészalkaleaks

Mivel kormány döntésének értelmében elmarad a Mátészalka-Debrecen vasútvonal ez évre megkezdeni tervezett felújítása, így először  Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Minisztert kérdeztük arról, hogy mi a döntés háttere. Ő azt a választ adta, hogy "én nem tudok róla, de rákérdezek". Az utánanézés elég lassan halad, hiszen válasz nem érkezett, így közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz 2017. januárjában annak érdekében, hogy megtudjuk milyen adatok és tanulmányok alapján hozták meg a döntésüket. A válaszadási határidő lejártáig nem érkezett minisztériumi válasz, így két alkalommal is figyelmeztettük az adatgazdát a jogkövető magatartásra.

Válasz nem érkezett, így a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadásg Hatósághoz fordultunk 2017.februárjában annak érdekében, hogy kötelezze az adatgazdát az általunk igényelt adatok és tanulmányok kiadására.A hatóság vezetője, Dr. Péterfalvi Attila felszólította a Nemzeti Fejlesztési Minisztert, 2017.márciusában, hogy az általunk kért adatokat adja ki.

Válasz Dr. Péterfalvi Attila levelére sem érkezett, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság újabb levelet küldött az adatgazdának, hogy megtudja az, hogy miért nem teljesíti az adatszolgáltatási igényt.

a_2.png

 

 

 

 

 

 

     Pár kérdés vetődött fel bennünk:

 

- Volt egyáltalán olyan tanulmány, amely alapján meghozták a döntést? (Mivel a miniszter sem tudott a döntésről, így vélhetően nem.)

- Ha a miniszter sem tartja, tartatja be  a törvényt,  akkor milyen példát mutat az egyszerű állampolgároknak?

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1512605793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása