A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Módosul a buszmenetrend: buszcsatlakozást kapnak az eddig gyalogló nyírkátai diákok.

2023. február 01. - Mátészalkaleaks

Harmincöt éve fennálló probléma oldódik meg a MátészalkaLeaks és a Közügyekben utazunk csoportok közreműködésével. Mindössze pár napja írtunk arról, hogy a Nyíregyházáról 13 óra 05 perckor, Fehérgyarmatra közlekedő buszhoz nincs csatlakozás Nyírkáta felé, Hodász, vasútállomás bejárati út megállóhelytől,  hiszen amikor Nyíregyháza felől beérkezik a busz,  már kilenc percre elhaladt ott a Nyírkátára közlekedő járat, így 94 percet kell(ene) várni a hidegben a következő nyírkátai járatra. A szerencsésebb utasokért értük jön egy személygépkocsival rendelkező rokon, ismerős, aki nem a szerencse fia, az legtöbbször fizet magának egy plusz kört, és beutazik Mátészalkára, hogy ne fagyjon szét, majd ugyanazon az útvonalon vissza, vagy a nem szerencsések 3,9 kilométeres gyaloglásra kényszerülnek Hodász és Nyírkáta között, és még így is hamarabb hazaérnek, mint ahogy azt a következő busszal  tehetnék. Ez valljuk be  a 21.században nagyon ciki, ezért Közlekedés-szervezési Igazgatóság Közszolgáltatási Szakterület ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA részére menetrend módosítási kérelmet terjesztettünk elő.

A szakértők extra gyorsasággal megvizsgálták az ügyet és jogosnak találták az utasok felvetését, így  2023.március 04-től a Mátészalkáról Nyírkátára közlekedő 13:45 perckor induló buszt később fogják közlekedtetni, hogy a Nyíregyháza és Nagykálló felől érkező buszhoz legyen csatlakozás. Így javul Nyírkáta megközelíthetősége Nyíregyháza felől, nem kell plusz buszjegyeket vásárolni az iskolásoknak, hogy a buszon melegedhessenek, megszűnik a 94 perces hodászi várakozás,nem kell  majd gyalogolniuk Hodász és Nyírkáta között.

Olvasóink  írták:  

Ez sajnos 35 évvel ezelőtt az én diákkoromban is így volt . Szomorú , hogy a helyzet azóta sem változott  -írja Valéria.

Szégyen, ez 20 évvel ezelőtt is így volt!Tapasztaltam nap mint nap! Ma is így van, az illetékesek meg egymásra mutogatnak- írja Krisztina.

 

 Levél a döntésről:

 

kata_busz.png

cimlap_29_1_1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr518039144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása