A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

MátészalkaLeaks közösségszervezés

2017. március 22. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport 2015. június 28-án alakult. Csoportunkat jelenleg egy 20 fős közösségi mag alkotja, ők azok, akik aktív munkát végeznek a csoportunkban.

 

Tagjaink főleg gyári munkások, de vannak köztünk diplomás emberek is. Egy a célunk: tenni akarunk lakókörnyezetünkért, Mátészalkáért és környékéért. Tevékenységünket pártsemlegesen végezzük.

 

A MátészalkaLeaks,  egy érdekérvényesítő informális csoport, amely a közösségszervezés módszerét használva megkeresi a mátészalkai és környékbeli embereket leginkább érdeklő/bosszantó ügyeket, és az érintettek bevonásával, megszervezésével, közös erővel megpróbálja azt megoldani.

 

Szimpatizánsaink száma csaknem eléri nyolcezer főt, hiszen Facebook oldalunkat 3700 fő követi, valamint 3758 főnek tetszik az oldalunk.

 

Csoportunk elérhetőségei:

 

Központi e-mail cím: mateszalkaleaks@gmail.com

 

Skype: mateszalkaleaks

 

Közösségszervezők, közösségi vezető elérhetőségei:

 

Név

E-mail

Lintényi Levente (vezető közösségszervező)

 

lintenyileventeakos@gmail.comll.jpg

Nedávnyi Tünde (közösségszervező)

tundenedavnyi@gmail.comnt.jpg

Szabó Richárd (közösségi vezető)

szaboricsi82@gmail.comszr.jpg

 

 

Pár dolog a közösségszervezésről:

 

Hogy mi is az a közösségszervezés?

 

A közösségszervezés az, amikor az emberek, egy közös ügy mentén összefognak és közösen cselekednek annak érdekében, hogy a döntéshozóknál kikényszerítsék a nekik fontos ügy megoldását.

 

 

 

Mi a módszerünk?

 

Nem mi oldjuk meg az ügyeket, hanem aktivizáljuk az embereket, akik megtanulják azt, hogy miként kell megírni egy közérdekű adatigénylést, egy közérdekű bejelentést, megtanítjuk a tagjainknak a helyes kommunikációt, és képessé tesszük őket arra, hogy saját magukat képviseljék, például egy döntéshozóval folytatott tárgyaláson.

 

A közösségszervezés egyre sikeresebb Mátészalkán, így ezen felbuzdulva már elkezdtünk terjeszkedni is, hogy más településen is alkalmassá tegyük az embereket arra, hogy összefogva, ügyeket oldjanak meg. Így már Őrben is van egy ŐrLeaks nevet viselő csoport. 

 

Amennyiben Te is szeretnél a  fontos társadalmi kérdésekben aktív állampolgárrá válni, keress minket !

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7512362835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása