A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Busz helyett marad a lábbusz a nyírkátai diákoknak.

2023. január 29. - Mátészalkaleaks

Közel húsz nyírkátai érintett kényszerül Hodász, vasútállomás bejárati út megállóhelyen várakozni csaknem egy órát, a buszközlekedés összehangolatlansága miatt, hívták fel figyelmünket az ügyre az érintettek

 

Sokan járnak az egyik nagykállói gimnáziumba minden nap, de nyíregyházi középiskolába vagy a Nyíregyházi Egyetemre járó diákokat is érint az a buszközlekedési probléma, amelyet olvasóink vetettek fel.

 

Már alapból az is probléma, hogy ahogyan arról már írtunk, már Nagykállóban sem lehet a péntek délutáni, (amúgy hétköznap délutánonként sem jobb a helyzet) Nyíregyháza felől érkező, Mátészalka és Fehérgyarmat irányába közlekedő buszokra felférni. Már ez is megnehezíti a továbbutazást, hiszen Nyírkátára eléggé limitált a közlekedő buszok száma, így egy járatra „nem felférés” esete, kettő,de akár három órával is elodázhatja a Nyírkátára való eljutást.

 

A Nyíregyházáról 12 óra 05 perckor Fehérgyarmatra induló járat ugyan 13 óra 23 percre Hodász, vasútállomás bejárati út megállóhelyre ér, de lényegében a szabad ég alatt, közel egy órát kell várni a Nyírkátára közlekedő buszra, vagy ha van pazarolni való pénze az utasnak, beutazhat Mátészalkára, hogy addig se a hidegben várakozzon, és ott felszállhat a Nyírkátára, 13 óra 45 perckor induló buszra.

 

Hasonló a helyzet a Nyíregyházáról 13 óra 05 perckor, Fehérgyarmatra közlekedő busznál is, de ez menetrend szerint 14 óra 23 percre, (a buszra nem felférő, túlterhelt busz miatt kb. 10 perces késéssel) érkezik Hodász, vasútállomás bejárati út megállóhelyre, amikor már kilenc percre elhaladt ott a Nyírkátára közlekedő járat, így 94 percet kell(ene) várni a hidegben a következő nyírkátai járatra. A szerencsésebb utasokért értük jön egy személygépkocsival rendelkező rokon,ismerős, aki nem a szerencse fia, az legtöbbször fizet magának egy plusz kört, és beutazik Mátészalkára, hogy ne fagyjon szét, majd ugyanazon az útvonalon vissza. No comment...

 

Nem egyedi eset, ha már nincs busz, marad a lábbusz. Ameddig várná a következő buszt az utas, addig gyalog teszi meg a 3,9 kilométeres távot.

 

Az ügyet továbbítottuk az Közlekedés-szervezési Igazgatóság Közszolgáltatási Szakterület ÉSZAKKELET-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA részére, hogy legalább egy kis odafigyeléssel, kisebb Nyíregyháza és Fehérgyarmat és Mátészalka és Nyírkáta közötti menetrend korrekciókkal tegyék lehetővé a Mátészalkáról 13 óra 45 perckor Nyírkátára induló buszjárat elérését a Nyíregyházáról 14 óra 23 perckor Hodász, vasútállomás bejárati út megállóhelyre érkező busz utasainak a Nyírkátára történő gördülékenyebb eljutást.

 

423565.png

 

                                                        Kép: illusztráció

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8018036888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása