A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A múltból léptek a jövőbe. Immár beleszólhat az utazóközönség a formálódó 2021/22-es vasúti menetrendbe.

2021. július 02. - Mátészalkaleaks

Csaknem négy éve, közérdekű javaslattal élt a MátészalkaLeaks csoport a MÁV felé,  akkor egy  jól működő külföldi példa alapján azt szerettük volna elérni, hogy még  a  vasúti menetrend  formálódása, a folyó egyeztetések alatt tegye közzé a vasúttársaság a weboldalán a menetrend tervezetet, így beleszólást biztosítva az utazóközönségnek a menetrend kialakításába, még annak az  életbe lépése előtt.

Akkor a MÁV a következőket írta: " A MÁV-START Zrt. a menetrend engedélyeztetését és meghirdetését ez alapján végzi. Az  Önök által jelzett külföldi gyakorlat bevezetéséhez a fentebb jelzett Közszolgáltatási szerződés módosítása lenne elengedhetetlen. "

A mai naptól kezdődően új időszámítás  következett be a menetrend tervezésében, hiszen  a 2021/22. évi menetrend tervezet elérhető vált az utazóközönség számára, amelyet anonim módon véleményezhet az utazóközönség. 

2021. július 2. – július 15. között  lehet a jövő évi vasúti menetrend tervezetével kapcsolatban véleményt formálni.

A vélemények feldolgozása és kiértékelése után annak eredményét  a KTI a weboldalán közzé teszi, a fontosabb észrevételeket igyekeznek beépíteni a menetrendbe.

A 2021/22.évi menetrend tervezet ide kattintva érhető el  és véleményezhető.

 

debrecen-mateszalka-fmd-4-1024x683.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8316610824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása