A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Mikor és milyen módon lesz szúnyoggyérítés Mátészalkán?

2020. július 01. - Mátészalkaleaks

A csapadékos időjárás következtében esténként tömegével jelennek meg a szúnyogok, így több kérdés is érkezett már hozzánk egy esetleges szúnyoggyérítéssel kapcsolatban.

2020-tól az Európai Unió tagállamaiban megszűnt a kifejlett szúnyogok ellen alkalmazható készítmények légi permetezése. A szúnyoggyérítés ettől az évtől kezdődően csak földi eljárással valósítható meg a közterületeken. A lárva gyérítésre alkalmazható készítmény korlátozásokkal ugyan, de továbbra is felhasználható. Légi permetezéssel kizárólag vizes területeken, ahol földi eljárással a gyérítés nem megvalósítható. A jövőben nagyobb hangsúlyt kap a biológiai lárvairtás is, mely elsősorban a szúnyog tenyésző helyeket érinti.

 

A MátészalkaLeaks csoport közérdekű adatigénylésben kérdezi Mátészalka Város Önkormányzatát arról, hogy 2020-ban lárvagyérítést földi és légi úton , illetve kifejlett szúnyoggyérítést földi úton hány alkalommal, milyen ütemterv szerint kíván majd végeztetni.

Ahogy választ kapunk, vagy megjelenik egy tájékoztatás a hivatalos önkormányzati oldalakon, azt közzé tesszük majd.

 

szunyogirtas_crop_644x300.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1915977644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása