A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Csenger-Mátészalka buszjárat: elmaradt a menetrendek összehangolása.

A menetrend korrekcióját kérjük.Tízezer főt érint az ügy.

2018. október 11. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport szívügyének tekinti a közösségi közlekedést. Már több alkalommal hívtuk fel a menetrendek összehangolási problémáira a figyelmet, és menetrend módosítási kérelmeink után többnyire több ezer ember közlekedése vált jobbá.Egy évvel ezelőtti, 26 ezer ember közlekedését jobbá tevő ügyünkről ide kattintva olvashatnak.

 

Most újabb ügy került terítékre, hiszen hétköznaponként a  Csengerből 6 órakor és 6  óra 05 perckor induló járatok, a 2018.december 08-ig érvényben lévő vágányzári menetrend miatt nem érik el a 7 óra 03 perc helyett  6 óra 54 perckor induló, Mátészalka és Debrecen között közlekedő személyvonatot.

Javaslat: 5 perccel indítsák korábban Csengerből ezeket a járatokat.

A vasárnapi napokon szintén ugyanez a helyzet. Ha  a Csenger felől érkező, Debrecen irányába igyekvő emberek ha nem szeretnének Mátészalkán két órán keresztül tétlenkedni 6 óra 55 perc és 8 óra 54, akkor Csenger felől Mátészalkára közlekedő  9 óra 55 perckor induló busszal tudnak a fény városába indulni, ahová 10 óra 50 perckor érkezhetnek. Mátészalkáról így a  11 óra 11 perckor  induló vonattal tudnak Debrecen felé tovább utazni, így Debrecenbe  12 óra 56 perckor érkezhetnek.

Tehát vasárnapi napokon az alábbi településeken élőnek esélyük sincs 13 óra előtt Debrecenbe eljutni. Csenger, Szamosangyalos,Pátyod, Porcsalma, Ököritófülpös települések mintegy 10 ezer lakosát érinti ez a probléma.

A problémáknak itt még nincs vége. A vasárnapi napokon Csengerből, 15 óra 25 perckor induló, Mátészalkára  16 óra 22 perckor érkező busz utasai nem érik el a Debrecen felé közlekedő sebesvonatot, ugyanis az  16 óra 21 perckor elhagyja a mátészalkai vasútállomást.

Összességében elmondható, hogy a jelenlegi menetrendben sok összehangolatlan járat van, ezért az Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Irodához fordultunk annak érdekében, hogy az új menetenrend életbe lépéséig lévő mintegy két hónapra korrigálják az olyan járatok indulását, ahol 1-2 perc híjján késik le az állampolgárok a csatlakozást.

premier.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9614296311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mobilmaniatic 2018.10.15. 05:05:57

De akkor akik Csengerbe érkeznek 6:00-kor, azok meg pont nem érik el ezeket a mátészalkai buszokat. Tehát azokat is korábban kellene indítani pár perccel...

Mátészalkaleaks 2018.10.17. 05:29:12

@mobilmaniatic: így van,reméljük a közlekedési szolgáltató is figyel majd erre.
süti beállítások módosítása