A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Részben elhallgatták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés közmeghallgatását?

A megyei önkormányzat a saját weboldalán sem adott hírt az eseményről. Új közmeghallgatást követelünk.

2017. november 29. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport  tagjai több megyei témában is szerettek volna felszólalni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés, 2017.évi közmeghallgatásán. A közmeghallgatás időpontját folyamatosan kutattuk ,kerestük a megyei önkormányzat weboldalán, de arról nem találtunk hírt. Ezért közérdekű adatigénylést nyújtottunk be, amelyre a mai napon érkezett válasz.

 

Röviden: 

"A  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2017. november 16-án, csütörtökön 9,00 órától a Megyeháza Bessenyei Nagytermében tartotta  közmeghallgatását. A 2017. évi közmeghallgatás időpontjáról Kelet-Magyarország 2017. november 9-i számában, valamint a Megyeháza hirdetőtábláján is tájékoztatást adtunk,- írja Seszták Oszkár.

 

Válaszunk:

Tisztelt Elnök Úr!
Köszönöm a gyors  válaszát, amelyet minden jószándékom ellenére nem tudok elfogadni.
 
A Kelet Magyarországot nem mindenki olvassa, illetve nem mindenki engedheti meg magának a havi több 2990 Ft-os elfőfizetési díjat. A Megyeháza hirdetőtábláját pedig egy vidéki ember, pld. mátészalkai vagy pld zajtai állampolgár, a  nagy távolság miatt nem olvassa/olvashatja.
Így sokak nem is értesülhettek az éves közmeghallgatástól. Páran készültünk arra, hogy pár fontos közügyben felszólaltunk volna, így ezzel az alaptörvényben is rögzített jogunkkal nem élhetünk, nem tárhattuk gondjainkat, problémáinkat a megye nyilvánossága elé. Pedig Ön is tudja, mint "régi motoros" politikus, hogy a közmeghallgatásokon nem szoktak tolongani a felszólalni kívánó állampolgárok, így meg kellene becsülni azokat, akik tudnak és akarnak tenni a lakókörnyezetükért.
 
Mi a megyei önkormányzat weboldalát rendszeresen figyeltük, pont azért, hogy nehogy lemaradjunk a felszólalás lehetőségéről. A www.szszbmo.hu oldalon egy  mondat sem található a közmeghallgatás időpontjáról, az csak a meghívóban lett említve, sem a főoldalon nem volt utalás a közmeghallgatásra, sem pedig az alábbi linken: https://www.szszbmo.hu/kozgyulesi-anyagok/meghivok-napirendek
 
Így ezek alapján úgy gondolom, hogy nem kellő alapossággal jártak el, és így megfosztottak minket és lehet hogy többeket is  a felszólalás lehetőségétől.
 
Ezen indokok alapján, kérem a Tisztelt Elnök Urat, hogy a megyei önkormányzat következő gyűlésének időpontjának alkalmával rendeljen el  ismét egy közmeghallgatást, (hiszen a hatályos törvények szerint megteheti) egy olyan közmeghallgatást, amelyet meghirdetnek a megyei önkormányzat weboldalán, hogy ne csorbuljanak a jobbító szándékkal, a megyei önkormányzat munkáját segíteni kívánó állampolgárok jogai.
2017. november 29.
Üdvözlettel és Tisztelettel:
Lintényi Levente/ a MátészalkaLeaks csoport tagjai nevében
napirendek.png
A napirendek között nem szerepelt a Közmeghallgatás.
kereses_kozmeghallgatasra.png
A közmeghallgatás szóra nincs találat a 2017.évre.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3513404201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása