A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Helyreállítási Alap: Szatmárnémeti és Érmihályfalva között a most sem lassú vasúti pályát javítják hamarosan.

2023. február 22. - Mátészalkaleaks

Pár nappal ezelőtt kaptuk a levelet, Lázár János Építési és Beruházási Minisztertől, hogy nincs forrás a Mátészalka-Debrecen vasútvonal felújítására. Levelében a háborús helyzetre mutatott rá okként, hogy a miatt nincs pénz a Magyar Költségvetésben a szabolcsi emberek számára létfontosságú vasútvonal felújítására. Válaszlevelünkben kérni fogjuk a legkritikusabb Apafa-Hajdúsámson vasúti szakasz felújítását, Lázár János Építési és Beruházási Minisztertől, annál is inkább, mert a MÁV-nak kész tervei vannak  a legkritikusabb szakasz rendbetételére, így állami forrás biztosítása esetén, a közbeszerzés lefolytatása után már indulhatna is az átépítés.

 

Tőlünk pár kilométerre, Romániában az EU által életre hívott Helyreállítási Alapot veszik igénybe a vasútvonalak rendbetételéhez, hiszen ott is rossz a helyzet a vasútvonalakon, minden tekintetben.

A Szatmárnémeti és Érmihályfalva közötti 402-es számú 67 kilométeres vonalszakaszt is felújítják, a Román Kormány vállalásai szerint 2026. második felére már egy lassú jel (sebességkorlátozás) sem lesz a két település között. A leggyorsabb vonatok jelenleg 55 perc alatt teszik meg ezt a távolságot.

 

Az adatok forrása:

 

Románia, helyreállítási alap, vállalt vasúti felújítások:

https://monitorpnrr.eu/piloni/?jalon=75&fbclid=IwAR2w7_VJ36kTx2lonZFlpXKzvZ9bnnahZ1NPHZy7sQX9ieXm8ZIW1qL6-jQ

 

Román vasút, menetrend:

https://bilete.cfrcalatori.ro/

32287.jpg

Fotó: David Gubler  Vonat a Domahida és Nagykároly közötti vasúti szakaszon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9518056000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása