A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Tovább omlik az épület, a hivatalvezetőhöz fordultunk !

2016. október 20. - Mátészalkaleaks

Már több mint fél éve jeleztük Mátészalka város jegyzőjének azt, hogy a Kölcsey utcán található, volt Boszorkány falatozó épületéről vezetékek és lámpák lógnak a járda felé.

Ő akkor a következő választ adta:

A Kölcsey utcán lévő Boszorkány büfé épület homlokzatáról lelógó felépítmények kapcsán helyszíni szemlét kezdeményeztünk, mely során több fényképfelvételt is készítettünk és a kivizsgálásunk után írásos megkereséssel éltünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala  Építésügyi Osztályához. Az elhanyagolt homlokzatú ingatlanok ügyében már  nem a Mátészalka város Jegyző illetékes eljárni, emiatt hatáskör hiányában az ügyet áttettük a fent említett hatóság felé.img_20160208_151228_1457348318.jpg

Fél éve 

Több hónappal ezelőtt mi is levélben kértük a A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala  Építésügyi Osztályának intézkedését de választ a mai napig nem kaptunk. 

 

Mára a helyzet még rosszabb lett, hiszen a vezetékek már elérhető magasságba kerültek, valamint az épület homlokzata is omladozik, ezért levéllel fordultunk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatalának vezetőjéhez, Fülöp Istvánhoz.

 

A levél:

 

Tisztelt Fülöp István hivatalvezető !

 

Már fél éve annak, hogy Mátészalka város jegyzője Önökhöz fordult a  Mátészalkán,a  Kölcsey utcán  található, volt Boszorkány falaoozó épületének az állaga miatt.Akkor  a jegyző úr ezt a választ küldte.
"A Kölcsey utcán lévő Boszorkány büfé épület homlokzatáról lelógó felépítmények kapcsán helyszíni szemlét kezdeményeztünk, mely során több fényképfelvételt is készítettünk és a kivizsgálásunk után írásos megkereséssel éltünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala  Építésügyi Osztályához. Az elhanyagolt homlokzatú ingatlanok ügyében már  nem a Mátészalka város Jegyző illetékes eljárni, emiatt hatáskör hiányában az ügyet áttettük a fent említett hatóság felé."
A mai napig nem történt előrelépés az ügyben, pedig ha jól tudom Önöket is köti a válaszadási határidő.
Én, és barátaim, pár hónappal ezelőtt érdeklődtünk a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala  Építésügyi Osztályánál e-mailben, és választ sem kaptunk.
 
A helyzet mára még kaotikusabb. Vezetékek, lámpák,  lógnak 2 méterre  a járda felé, az épület omladozik a járda felett. 
 
Ki tudja hogy van e áram a vezetékekben? 
Ki fogja vállalni a felelősséget, ha az épület bármely eleme ráesik a belvárosi járókelőkre?
 
Levelemhez mellékelek pár képet.
 
Kérem a Tisztelt Hivatalvezetőt, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a  balesetveszély megszüntetésre kerüljön. Kérem, hogy a jövőben jobban figyeljenek a lakossági jelzésekre.
 
Üdvözlettel:
 
Kondorosi Tamás
jelenleg.jpg
Jelenleg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7811824469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása