A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

" A felénk közlekedő vagonokban még állatokat sem szállítanék ! "

2016. június 23. - Mátészalkaleaks

Rendszeresen kapunk leveleket olyan utasoktól, akik gyakran utaznak Debrecen felé a  MÁV-Start Zrt. vonatain. Most ezekből szemezgettünk:

  • "Gyakran találkozunk olyan ablakkal, amelyen nem lehet kilátni, sokszor ragad a padló a kosztól. Nem elég, hogy a műbőr űlésehez odaragad a fenekünk a hosszú utazás során, de az űlések olyan koszosak, hogy fehér nadrággal nem is tanácsos azokra ráülni." -írja Péter.

 

  • "A vagonok hőmérsétével nincs minden rendben nyáron, hiszen a felénk közlekedő vagonok többségében még állatokat sem szállítanék ilyen hőségben, hiszen egyetlen személyvonat sem klimatizált és a 41/2010. (II. 26.) Korm. Rendelet amúgy is kimondja azt, hogy még az állatok számára is biztosítani kell az árnyékot, a vasúttársaság járatain már sehol sem találkozok sötétítővel."-írja Tamás.

 

  • "A WC higiéniai állapota nem megfelelő, a mozdonyok is gyakran mondják be az unalmast. Sokszor járunk Budapestre és a  Dunántúlra, ahol modern vonatok közlekednek. Persze azt szokták mondani az illetékesek, hogy erre olyan sok a sebességkorlátozás, hogy azért nem hoznak erre modern vonatokat. A Dunántúlon is sok helyen csak 40km/órával mennek a FLIRT vonatok. Szokták mondani  még indokként, hogy erre nem becsülnék meg a modern vonatokat. Csak jelzem hogy az új vonatok be vannak kamerázva,szóval az egész magyarázkodása a vasúttársaságnak egy kamu! Itt Szabolcsban is magyar emberek élnek, nem vagyunk mi sem kevesebbek, mint a Dunántúlon élők, bár sokszor úgy érzem magam a szabolcsi vonatokon, mintha Ukrajnában vagy Bulgáriában lennék, ugyanis sokszor jártam már ott."-írja Manyi

 

Június 16-án reggel történt, hogy Mátészalkán elromlott a  Debrecenbe közlekedő vonat mozdonya:

Ahogyan a jegyvizsgáló akkor elmondta: "Mátészalkán ha lerobban egy mozdony, már nincs tartalék a legtöbb esetben, hiszen a tárolót bezárták, a mozdonyokat pedig szétosztották, így Debrecenből kell kérni mentesítő mozdonyt, ha nem javítható. ".Ez nonszensz.

 

Június 18-án reggel ismét elromlott a Debrecenbe közlekedő vonat mozdonya.

 

Amennyiben nem változik a helyzet Mátészalka környékén augusztus elsejéig, és nem lesznek tiszták a vagonok, valamint nem tesznek lépéseket a felé, hogy újabb vonatok is szolgálják a mátészalkai és környéki embereket, peticiót fogunk írni a vasúttársaságnak és tüntetést fogunk szervezni annak érdekében, hogy ne csak a Budapest környéki és dunántúli emberek kiváltsága legyen az emberhez méltó utazás! Továbbá el akarjuk érni azt, hogy üzemképes tartalék mozdonyt biztosítson a vasúttársaság a mátészalkai csomópont számára. - a szerk.

 

mem_uj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr78834822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása