A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Úgy tűnik, hogy nem idős, beteg és kismama barát az átkelő !

2016. június 07. - Mátészalkaleaks

Több levelet is kaptuk arról, hogy az Alkotmány és Bajcsy utcák között átkelő gyalogosoknak nagyon sietniük kell a gyalogos átkelőhelyen, ha épségben át akarnak kelni az említett szakaszon.

Tapasztalataink a következők:

  • Az átkelésre 14 másodperc áll rendelkezésre.

 

  • A Bajcsy utca felől érkező gyalogosok nincsenek veszélyben, még akkor sem,  ha a zöld jelzés utolsó másodperceiben (amikor még nem villog a zöld jelzés) lépnek a kijelölt gyalogos átkelőhelyre.

 

  • A Kölcsey utcáról érkező, és a Bajcsy utca felé igyekvő gyalogosoknak azonban nem tanácsos a zöld jelzés utolsó másodperceiben (amikor még nem villig  azöld) belekezdeni az átkelésbe, mivel a Tesco felől érkező kocsisor már a gyalogosok  zöld jelzésének a  vége előtt szabad jelzést kap.

 

  • A KRESZ 8. §. b pontja szerint) a villogó zöld fény az áthaladásra engedélyezett idõtartam végét jelzi: a gyalogos az úttestre nem léphet, az úttesten levõ gyalogos pedig köteles az áthaladást mielõbb befejezni.

 

  • Tapasztalataink szerint nem idős, beteg és kismama barát az átkelő, hiszen a még szabályosan, a zöld jelzés alatt a Kölcsey utca felől érkező idősebbek, betegek és a babakocsit toló személyek nem tudják biztonsággal  befejejezni az átkelést a  TESCO felől érkező kocsisor érkezéséig.

 

Javaslatok:

  • Az idősebbek, a betegek és a babakocsit toló állampolgárok  csak akkor lépjenek a kijelölt gyalogos átkelőhelyre, ha annak zöld jelzésekor már ott tartózkodnak, későbbi érkezésükkor az átkelésük már veszélyes.

 

  • A zöld jelzés meghosszabbítása a gyalogosok javára.

 

  • Hátrányai: nő a környezeti terhelés, valamint a jelzőlámpák átprogramozása drága.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr38786780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása