A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A háziorvosi ügyeleti ellátás aktuális helyzetéről tárgyal a megyei közgyűlés.

2021. október 07. - Mátészalkaleaks

A háziorvosi ügyeleti ellátás aktuális helyzetéről tárgyal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés a mai napon. Még tavaly adtunk arról hírt arról, hogy a megyei közgyűlés élt felterjesztési jogával, és  orvosi ügyeleti ellátással kapcsolatos reform javaslatokkal álltak elő, amelyekről itt olvashatnak.

A felterjesztett javaslatok alapján elmozdulás következett be, az ügyeleti ellátás ügye elmozdult a holtpontról, amely egy  mintaprogramban is testet öltött, ami a szomszéd megyében indult útjára.

2021. július elsejétől az Országos Mentőszolgálat üzemelteti a háziorvosi sürgősségi ügyeletet Hajdú-Bihar megyében, a mintaprogram Európai Uniós  finanszírozással valósul meg.

Az ügyeleti hívásokat a mentésirányító központban fogadják és a kapott információk alapján indítják a betegekhez a legmegfelelőbb ellátást nyújtó egységet (ügyeleti autó, vagy mentőautó), de ha a beteg járóképes, akkor az ügyeletre adnak időpontot.

 A mintaprogram sikeressége esetén akár már 2022.január 01-től országosan is bevezetésre kerülhet a gyakorlat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elé került beszámoló a lentiekben olvasható, teljes terjedelmében.

folap.png

1_lap_szszbmo.png

2_oldal_szszbmo.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1316713546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása