A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Civil szív került a Mátészalkai kórház két hónapja elromlott liftjére.

Munkájuk elsimeréseként oklevelet, pizzákat és üdítőt kaptak az ápolók és a beteghordók.

2019. május 13. - Mátészalkaleaks

A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és partnerei több mint egy évtizede szervezik meg a Részvétel Hete programsorozatot. Az ország számos pontján állampolgári csoportok és civil szervezetek csatlakoznak a kampányhéthez, hogy bemutassák az általuk képviselt ügyeket és bevonják az embereket munkájukba az aktív állampolgárság fontosságát hirdetve. Ehhez csatlakozott a MátészalkaLeaks csoport, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban, Mátészalkán.

2019.május 13-án 14 és 15 óra között, a Részvétel hete rendezvénysorozat részeként a MátészalkaLeaks csoport megrendezte a szolidaritás óráját, amely egy sorozat első állomása, hiszen az év folyamán több ilyen díj átadását határozták el. Az esemény célja az volt, hogy empátiát ébresszen az emberekben, hiszen nap mint nap szinte természetesnek vesszük azt, hogy vannak olyan munkahelyek, ahol az ott dolgozók elvárhatónál többet tesznek az embertársainkért ,mint ami a munkaköri kötelességük lenne,de sokszor ezért nehogy anyagi elismerés, de gyakran még egy köszönet sem jár.

Első alkalommal a híradásokban már ismertté vált Mátészalkai Kórház azon dolgozói kapták az elismerést, akik az egyik lift meghibásodása miatt immár két hónapja gyakran akár ölben is viszik a betegeket, emeletről-emeletre.

A belgyógyászat épületébe belépve, több nővér is azt kérdezte, kinek a hozzátartozói vagyunk? Miben segíthetnek? Az egyik beteghordó készségesen elvezetett minket  azokhoz, akik a  munka dandárját végzik a részlegen. A dolgozók nagyon meglepődtek, és nagyon örültek hogy gondoltunk rájuk, egyesek meghatódtak. Köszönték a két óriás pizzát és az üdítőket, amelyet gyorsan el is fogyasztottak. Az egyik ott dolgozó  hölgyet nagyon megérintette az érkezésünk, és ő a kapott oklevelet a két  rossz liftre ragasztotta, hogy mindenki lássa azt, hogy elismerték a többletmunkájukat – mondta Szabó Richárd, a MátészalkaLeaks csoport egyik aktivistája.

Érkezés.

 

Az akció utáni vélemények, tapasztalatok I.

 

Az akció utáni vélemények és tapasztalatok II.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

civil_sziv_mateszalka2.jpg

Civil szív és oklevél került a két hónapja rossz lift ajtajára.

 

aaaaaa.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9114823942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása