A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megrendítő videó: Így próbál bejutni elhunyt szeretteihez a temetőbe a mátészalkai nő.

2019. március 09. - Mátészalkaleaks

Két héttel ezelőtt arról írtunk, hogy Mátészalkán  hétvégente nem lehet behajtani  a temetőbe, így  a mozgáskorlátozott embereknek sokkal nehezebb, némely esetben lehetetlen a szeretteik sírjához eljutniuk. akkor  a MátészalkaLeaks csoport és érintettek közös közérdekű bejelentést tettek Mátészalka Város Műszaki Irodája felé.

Válasz még nem érkezett, de videó, az egyik érintettől igen. A megrendítő felvételen egy idős, mozgáskorlátozott nő próbál gyalogosan eljutni szerettei sírjához, lassan, nagyon lassan...

A probléma abból adódik, hogy Mátészalka Város Önkormányzata 2019.februári gyűlésén módosított egy helyi rendeletet (temetőkről és temetkezésről szóló), amelybe beemelte a munkaidőben szót, amellyel így a munkaidőre korlátozta a személygépkocsival történő behajtást, de azt is csak üzemeltetői engedéllyel. Alapesetben a rendelet szerint TILOS a behajtás!

 

Az új rendelet: 

ebh_1.png

Az érintettek szerint amennyiben az új rendeletet teljes szigorral alkalmazza a fenntartó, akkor az egyenlő bánásmód követelménye  sérül, vagyis hátrányos megkülönböztetés (idegen szóval: diszkrimináció) valósul meg, hiszen   személyt vagy csoportot valamilyen védett tulajdonsága miatt ér hátrány.

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény határozza meg azt, hogy melyek a védett tulajdonságok. Mivel ezekben szerepel az, hogy egészségügyi állapota, fogyatékossága miatt nem érhet senkit hátrány, ezért a MátészalkaLeaks csoport álláspontja szerint,  a 2019.februárjában módosított és elfogadott rendelet újbóli módosítása szükséges.

 

Videó:

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9814679004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása