A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Fűtetlen vonat esetén nem jár vissza a jegy ára, és az utas felelőssége hogy melegen öltözzön.

Nem volt tartalék mozdony Debrecenben...

2019. február 07. - Mátészalkaleaks

Egy hónappal ezelőtt arról írtunk, hogy egy mátészalkai fiatalember és párja Debrecenből indult Mátészalka felé a  15 óra 57 percre kiírt személyvonattal. Az utazás nem ígérkezett felhőtlennek, hiszen a vonat mozdonya még a debreceni állomáson beadta a kulcsot, és tartalék mozdony sem állt rendelkezésre. Mindez Debrecenben, Magyarország második legnagyobb népességű városában... Ez mindent elmond a MÁV jelenlegi járműállományáról...

A vonat végül mintegy 20 perces késéssel indult el, 8 fokos a vasúti kocsikban mért hőmérséklettel. Olvasónk panaszt tett a MÁV-nál, szerette volna visszakérni a menetjegyek árát, valamint megtudni az  ügy hátterét.

A MÁV válaszlevelét a lentiekben olvashatják.

Röviden csak annyit,  ha  az utas a hideg vasúti kocsi miatt nem vállalja az utazást, akkor visszakérheti a jegy árát, és ilyenkor nem vonják le  a kezelési költséget. Ha a következő, fűtött vonatot megvárja az utas, az a ő döntése, ezért kártérítés nem illeti meg, hiába a MÁV miatt kell másik vonatot választania. Ha mégis a hideg vonaton  utazik az utas, az ő felelőssége hogy kabátban, sapkában és sálban tegye, hiába a szolgáltató nem fűti fel a vasúti kocsit, nem jár kártérítés az utasnak. Ha pedig lebetegszik a hideg vonaton, az is az ő felelőssége, mert nem öltözött fel eléggé.

Mindenki vonja le a konzekvenciát saját maga, a szolgáltató levelének elolvasása után.

A MÁV-Start levele:

1_mavlevel.png

2_mavlevel.png

 

16974260_2ef5d3490d040f521ba60b6e8d22fffd_wm.jpg

Pillanatkkép a mátészalkai vasútállomásról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7014613836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása