A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Olvasói élménybeszámoló: 8 fokos vasúti kocsiban, kabátban és sapkában is átfagytunk a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon.

2019. január 05. - Mátészalkaleaks

Előzmények:

 

Tisztelt Mátészalkaleaks!


Éppen most szálltunk fel egy induláskor 8 fokos szerelvényre. 15:57-kor kellett volna indulnia, de  csak 16:20-kor sikerült csak ez, mivel nem volt az állomáson elérhető mozdony (legalábbis nekünk ezt mondta az egyik vasutas). Viszont ez talán a kisebbik problémánk jelen pillanatban.

A külső hőmérséklet -3 fok... Mindenki sejtheti, hogy a menetszél nem éppen kellemes forrósággal tölti el az amúgy is szenzációsan szigetelt vasúti kocsikat…Még csupán 10 perce utazunk, de a lábujjaim szétfagytak, kabátban, sapkában és sálban ülünk és jelen pillanatban is állunk Apafán, talán várjuk a szemből,Mátészalka felől érkező vonatot. Talán még plusz fok van a kocsiban.. TALÁN…

 

Utazás utáni élménybeszámoló:

 

16 óra 10 perc körül  bevonattak egy szerelvényt és felszállhattunk.Akkor jött egy hölgy, valamilyen ellenőr-szerű és gondolom a rutinellenőrzést végeztek, telefonáltak mivel ugye nem volt fűtés, hogy így elindulhatnak- e?

Elértek valakit akinek mondták, hogy  nem indulhat annak el mivel 10 fok alatt van a hőmérséklet a vonaton.Erre válaszként az a valaki akit  elértek azt mondta, hogy  induljanak csak jegyzőkönyvbe kell venniük.Nagyjából ennyit sikerült kivenni a beszélgetésükből.

Viszont a két jegyvizsgáló nem akart feltétlenül elindulni mivel az idősebb úr mondta, hogy ő emiatt nem fog bíróságra járni, ha feljelenti valamelyik utas a vasutat. Felhoztak egy speckó hőmérőt, 8 fok volt a vonaton.

Próbálták vinni mindenfele, hogy legalább a 10- et érjek el, de 8,5 volt a maximum,  onnan csak lefelé tudták vinni

Menet közben meg még hidegebb volt a vonaton. Nyírbátor környékén már a fűtés is kezdett érezhetőbben beindulni. (ez a 78 kilométeres út utolsó negyede). Nyugati színvonalú szolgáltatásban volt ismét részünk a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon, 18 óra 30 perc környékén értünk Mátészalkára, jelentős késéssel.

Üdvözlettel: Gergő

 

49512322_465842273947094_2247105302761570304_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6614537418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása