A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

Így áll jelenleg az M3-as autópálya – Mátészalka – országhatár közötti kapcsolat (M-49-es gyorsforgalmi út) építésének az előkészítése.

2018. november 25. - Mátészalkaleaks

„Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról” szóló 1371/2016. (VII. 15.) Korm. határozat módosítása (1656/2017.(IX.13.) Korm.határozat) tartalmazza a „M3 autópálya – Mátészalka – országhatár közötti kapcsolat fejlesztésének előkészítése” tárgyú projektet és a „Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéseinek 2022-ig történő megvalósításához szükséges feltételek biztosításáról” szóló 1505/2016. (IX. 21.) Korm. határozat módosítása (1982/2017. (XII.19.) Korm.határozat ) biztosítja a projekt megvalósításához szükséges forrást és a projekt megvalósításának tervezetett ütemezését.

 

A tervezett gyorsforgalmi út két szakaszra osztható:

-        M3 autópálya – Ököritófülpös közötti (környezetvédelmi engedéllyel már rendelkező) szakasz

-        Ököritófülpös – országhatár (Csenger) közötti szakasz (környezetvédelmi engedéllyel még nem rendelkező)

 

Az M3 – Ököritófülpös közötti szakasz rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel. 2018. április 18-án a szakasz engedélyezési és kiviteli terveinek készítésére vonatkozó ajánlati felhívás megjelent, a közbeszerzési eljárás folyamatban van.

 

Az Ököritófülpös (Mátészalka) – országhatár közötti szakaszra vonatkozóan a tanulmányterv, megvalósíthatósági tanulmány, környezeti hatásvizsgálat elkészítése, valamint környezetvédelmi engedély megszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás lezárult. A tervezési szerződés megkötése 2018. június 15-én a nyertes alánlattevő RODEN Kft.-vel megtörtént, a tervezési munka folyamatban van, -  írta a NIF Zrt, a MátészalkaLeaks csoport kérdésére válaszolva.

 

gyorsforgalmiut99.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5014392010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.