A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

December 9-től nem kell bottal ütniük az Intercity nyomát az utasoknak.

2018. október 03. - Mátészalkaleaks

Két héttel ezelőtt jeleztük az Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda felé azt, hogy az érvényben lévő vágányzári menetrend miatt több, a 110-es vasútvonalról   Debrecenbe érkező utas lekési a Budapest felé közlekedő Intercityt, mivel a mátészalkai vonat Debrecenbe érkezése és az Intercity indulása között több esetben csak öt perc van, így egy kisebb késésnél is lemaradnak a szabolcsi utasok a csatlakozásról.

A válasz megérkezett, amelyet a lenti levélben olvashatnak.

Röviden: jelenleg vágányzári menetrend van érvényben 2018.december 08-ig, ez időpont után, egészen 2019. február  03-ig visszaáll a normál menetrend, így többnyire csaknem negyed óra áll majd rendelkezésre az átszállásra az utazóközönségnek, tehát kisebb késéseknél nem fognak lemaradni az utasok a csatlakozásról.

További információk:

Az alábbi javaslatunkat nem támogatták: a  14:05 perckor Debrecenből induló és Nyírbátor állomásig közlekedő személyvonat célállomása a jövőben Mátészalka legyen, így ez a vonat tudná csökkenteni a 13 óra 20 perckor Debrecenből Mátészalkára, illetve a 15 óra 20 perckor szintén ezen a viszonylaton közlekedő személyvonat zsúfoltságát.

Így a 14 óra 05 perckor Debrecenből induló, immár Mátészalkáig közlekedő személyvonat utasai 15 óra 54 percre érkeznének a fény városába, ahonnan a 16 óra 10 illetve 20 perc környékén induló helyközi buszjáratokkal tudnák útjukat folytatni többek között Nyírcsaholy,Fábiánháza,Nagyecsed Mérk,Vállaj, Jármi, Papos,Őr, Vaja, Kántorjánosi,Ópályi, Nagydobos, Szamoskér, Szamosszeg községek felé.

Röviden: a Közlekedészervező Iroda szakemberei utasszámlálást végztek, adataik szerint az említett vonatok kihasználtsága 40-50%-os volt. Figyelni fogják a szakemberek a vonat kihasználtságát a jövőben, és ha tumultust tapasztalnak növelik a vasúti kocsik számát. Itt javasoljuk az utasoknak, hogy zsúfoltság esetén készítsenek fényképeket, így megkönnyíthetjük a Közlekedésszervező Iroda döntését.

 

1_19.png

2_15.png

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5514279943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása