A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

Bejárást tartott a Nyírségvíz a Rácz kertben!

Május 12-én elöntötte a szennyvíz a társasházak tárolóit.

2017. május 29. - Mátészalkaleaks

Előzmények:

 

Tisztelt szolgáltató !

2017.május 12-én óriási mennyiségű csapadék hullot Mátészalkára, és mivel a tűzoltók  elmondása szerint óriási dugulás volt  a Rácz kerti csatornahálózatban, így a víz  nem tudott távozni a hálózaton keresztül, és minden lépcsőház tárolóhelyiségét  elárasztotta a csatornából feltörő szennyvíz.
Élelmiszerek, használati tárgyak mentek tönkre, és közegészségügyileg is aggályos szituáció keletkezett.
Kérdéseink
  • Tervezik-e a Rácz kerti csatornahálózat teljes felülvizsgálatát, és a dugulások eltávolítását? Információink szerint a Rácz kerti Coop áruház környékén még jelenleg is dugulás van, amely ha ott marad és nem kerül eltávolításra, akkor egy nagyobb méretű csapadék esetén ismét bekövetkezhetnek hasonló elöntések.
  • Tervezik-e az elöntött tárolók tulajdonosainak a kártalanítását? Ha igen, akkor hogyan? Ha nem , akkor mi a döntésük jogalapja.
Segítő közreműködésüket köszönjük.
-Mátészalkaleaks csoport.-
A fejlemény:

2017.május 29-én bejárást tartott  a Nyírségvíz Mátészalka Rácz kerti városrészében, hogy informálódjanak arról, hogy miért következhetett be szennyvíz elöntés.

A bejáráson elhangzott, a mátészalkai vezető még csak hét hónapja került kinevezésre, így még nem volt alkalma teljesen megismerni a körülményeket.Elmondása szerint a heves esőzés és elöntés napján ő is hajnali 2 óráig dolgozott. A problémát elmondása szerint az okozta, hogy az adott napon 3 millió m3-rel több víz érkezett a rendszerbe, mint egy átlagos napon.

A bejárás helyszínén megjelent lakók nehezményezték, hogy az ügyfélszolgálatot csak hat hívás után sikerült elérniük.

A szolgáltató képviselői elmondták, hogy Mátészalkának egy csatornamosó kocsi áll rendelkezésre, amely azon a napon nem működött tökéletesen, így Nyírbátorból kértek egy tartalékot. A nagy teljesítményű mátészalkai csatornamosó kocsi jelenleg is javításon van, de egy- két napon belül visszakerül Mátészalkára, és akkor minden gócpontot végig fogunk mosatni, ezt tudjuk ígérni- mondták a szolgáltatót képviselő urak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5712548833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.