A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megérkeztek a közérdekű adatok a mentőktől !

2017. február 14. - Mátészalkaleaks

Az Országos Mentőszolgálathoz 2017. január 30-án érkezett közérdekű adatigénylésükre az alábbi válaszokat adom:

 

Jelenleg hány darab kocsival üzemel  a mátészalkai mentőállomás, és azoknak miként alakul az életkora?

A mátészalkai mentőállomáson négy mentőegység teljesít szolgálatot, ebből egy „C” típusú és három „B” típusú mentőautó. Az autók életkora a következőképpen alakul: 1 db 2005-ös, 1 db 2006-os, 1 db 2007-es és 1 db 2013- as nyilvántartásba vételű.

 

Hány alkalommal fordult elő a 2016. évben, és milyen okokból kifolyólag az, hogy üzemképtelen volt a mátészalkai mentőállomás valamely járműve?

A 2016. évben nem volt olyan eset, hogy a mentőállomás üzemképtelenség miatt nem tudta a megfelelő számú mentőegységet kiállítani. Amennyiben szükség van rá, a mentőállomás kihelyezett tartalék mentőautóval is rendelkezik. 

Miként alakul jelenleg, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei mentőállomásokon szolgálatot teljesítő járművek életkora?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szolgálatot teljesítő mentőgépkocsik életkora 2004 .évi  és 2016. évi nyilvántartásba vétel között alakul.

 

Tervezik-e a 2017. évben, hogy új mentőautót kapjon a mátészalkai mentőállomás annak érdekében, hogy az ellátási biztonságot növeljék?

Az Országos Mentőszolgálat mentőautó beszerzése tovább folytatódik, idén egy 3,3 milliárd forintos, kormányzati forrású gépkocsi-beszerzés kezdődött meg. Az érkező, új mentőautók elosztását az aktuális szükségletek szerint fogjuk végezni, tehát a kocsikból a mátészalkai mentőállomás is részesülhet.

 

Üdvözlettel,

 

Győrfi Pál

kommunikációs és pr igazgató

      

Országos Mentőszolgálat

1055 Budapest, Markó utca 22.

www.mentok.hu

 

6920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4312258926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása