A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Hamarosan kivágják a kiszáradt fát !

2016. október 12. - Mátészalkaleaks

Közérdekű bejelentését 2016. október 5-én fogadtuk, iktattuk, a fa eltávolítására vonatkozó eljárást megkezdtük.

Az ügyintézésre rendelkezésre álló határidőnk 21 nap.

A folyamat végéig várjuk szíves türelmét, a fa kivágásáról a Városunk főkertésze szakvéleménye alapján - miszerint a fa jelenleg kiszáradt állapotban van, és nem balesetveszélyes - a Szalka-Víz Kft fog gondoskodni a fakivágásról szóló határozat jogerőre emelkedését követően.

Tájékoztatom, hogy a fa kivágása előzetes szakvélemény szerint kosaras emelőről megoldható, emiatt a fakivágás elhúzódhat.

A fa saját kezdeményezéséből való kivágását nem javaslom, mert az önkormányzati rendelet megsértése miatt eljárást vonhat maga után, továbbá a szakértelem nélküli intézkedés súlyos balesetveszélyt is rejthet magában!

A fa kivágásával kapcsolatos hatósági ügyintézés Zimán Edit műszaki ügyintézőhöz tartozik, az ügy részleteiről tőle tud érdeklődni a 44/501-315 telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben.

 

Tájékoztatom, hogy városunkban található zöldfelületek illetve faállományok felülvizsgálata folyamatos. A fásszárú növényekkel kapcsolatos intézkedések saját hatáskörben való helyszíni ellenőrzések, lakossági bejelentések, valamint a Szalka-Víz Kft jelentései alapján történnek.

Mátészalka Város főkertésze által összeállítás alatt van egy fakivágási és fapótlási ütemterv, azonban a város több ezer fájának teljes egészségügyi felülvizsgálata rövid határidőn belül nem lehetséges.

Fentiek figyelembe vételével kérem tárgyi ügyben a türelmét, továbbá amennyiben további zöldfelületeinkkel kapcsolatos problémát tapasztal, jelezze azt Önkormányzatunk felé bármely elérhetőségünkön, hiszen közös érdekünk a város zöldfelületi állományának szépsége, szépítése is!

 

Együttműködését köszönöm, kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét!

K.I.

 

favagas_emelokosaras_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4411799819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása