A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megérkezett a válaszlevél

2016. május 10. - Mátészalkaleaks

 

 

A 2016. április 12.-én  küldött levelében foglalt problémákra  az alábbi tájékoztatást adom:

 

 

  1. Kórház utca – Ráczkert csomópontban történt kátyúsodásról tudomásunk volt, melynek kapcsán a Szalka-Víz Kft-hez, mint 100% önkormányzati tulajdonban lévő társaságtól kértük a kátyúzást.

Téli időszakban tartott közös helyszíni szemlénk során megállapításra került, hogy az eddigiek során több alkalommal  korábban már javított burkolat nem kizárólag a felszíni csapadékvíz problémákból adódó hibája miatt, hanem a zárt rendszer dugulása járult hozzá a burkolat problémák kialakulásához.

A  Kórház utca – Ráczkert csomópontban történt kátyúsodásról tudomásunk volt, melynek kapcsán a Szalka-Víz Kft-hez, mint 100% önkormányzati tulajdonban lévő cégtől, mint városüzemeltetési feladatokat ellátó társaságtól kértük a hiba kijavítását. A hiba kijavítása (több más városbeli kátyúk mellett )  2016. május 9. megkezdődött.  Az időjárás kedvezőtlen alakulása (csapadékos időszak), illetve a környéken lévő aszfaltkeverő üzemek nyitása – pl.: Nagyhalász, Oros – is nehezítette  a városi önkormányzati kezelésben lévő útidőszakos  időszakos, ütemezetten végrehajtandó  meleg aszfalttal történő karbantartását.2016.évtől a város által fenntartott közutak kátyúzását további más városüzemeltetési feladatai mellett , önkormányzatunk cége a Szalka-Víz Kft végzi, amely rendelkezik a feladatellátáshoz szükséges technikai feltételekkel. Így ezen évtől nem külső vállalkozásnak fizet a város a kátyúzásért, hanem saját cége látja el.

 

  1. Képes Géza út – Jármi út csomópontban lévő faépület (Jármi út 39/a) melletti akna hiányzik.

 A fedlap legyártását helyben, mérethez igazítva a Szalka-Víz Kft elvégezte (a pótlás így költséghatékonyabb ) , a  fedlap cseréje  2016. május hónap első hetében megtörtént.

 

  1. A Kölcsey utcán lévő Boszorkány büfé épület homlokzatáról lelógó felépítmények kapcsán helyszíni szemlét kezdeményeztünk, mely során több fényképfelvételt is készítettünk és a kivizsgálásunk után írásos megkereséssel éltünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Mátészalkai Járási Hivatala  Építésügyi Osztályához. Az elhanyagolt homlokzatú ingatlanok ügyében már  nem a Mátészalka város Jegyző illetékes eljárni, emiatt hatáskör hiányában az ügyet áttettük a fent említett hatóság felé.

        Együttműködését és bejelentését megköszönve, üdvözlettel:        

         Dr. Takács Csaba

 

                                                                                                                                           

                                                                                                      

 

        

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr78702834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása