A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megújult Mátészalkán a bel- és csapadékvíz elvezető rendszer

2015. augusztus 06. - Mátészalkaleaks

A hálózatok egy része elavult, s a szükséges felújításokra az elmúlt évtizedekben csak helyenként került sor. A meglévő zárt csatornák az eltelt időben feliszapolódtak, eltömődtek, a beton járdalap-burkolatok nagy része tönkrement, ezek helyreállítása már nem volt gazdaságos. A korábbi évek üzemelési tapasztalataiból kiindulva több városrészben szükség volt mielőbbi beavatkozásra.

A tervezési területeken jelentős gondokat okozott a hirtelen lezúduló, nagy intenzitású csapadék, ehhez párosult, hogy az elmúlt 20–30 évben megnövekedtek az érintett csatornák vízgyűjtőjén a burkolt felületek, ami gyorsította a lefolyást. A projekt célja volt a Szamos-Kraszna-közi tározó által érintett települések környezetbiztonságának növelése, a belvíz okozta kár enyhítése, megszüntetése, illetve a biztonságos lakókörnyezet és termelési feltételek megteremtése. Megújult és elkészült egy 11,5 kilométeres nyílt és fedett árok, a belvízmentesített terület mérete pedig eléri a 331 hektárt.

KM

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr417686776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása