A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Mátészalka-Debrecen vasútvonal:egy fő jegyvizsgálókat kísérő vasútőr teljesít szolgálatot.

2023. január 23. - Mátészalkaleaks

A közelmúltban közérdekű adatigényléssel fordultunk a MÁV felé, annak érdekében, hogy a Mátészalka- Debrecen vasútvonal biztonsági helyzetéről tájékozódjunk. Egy éve történt ugyanis, amikor egy látássérült fiatalt megvertek és kiraboltak, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az adatigénylésből kiderült, hogy egy fő jegyvizsgálókat kísérő vasútőr teljesít szolgálatot, aki napi négy, de amennyiben szükségesnek látják nyolc vonatot kísér. A 2022-es évben négy alkalommal kellett beavatkozniuk olyan módon a vonatokon, amikor a rendőrség segítségét kellett kérni. Alkalomadtán a Készenléti Rendőrség is megjelenik a vonatokon.

 

Vannak olyan Fecske vasúti kocsik, amelyek kamerával vannak felszerelve, ezek száma a Debreceni Igazgatóság területén kilenc darab.

A MátészalkaLeaks csoport közérdekű bejelentésben kéri a Vasúttársaságot és a közszolgáltatás megrendelőjét, hogy folytassák a Fecske vasúti kocsik kamerával való felszerelését, a közszolgáltatás megrendelője biztosítson ehhez anyagi forrásokat. Szeretné a MátészalkaLeaks csoport azt elérni, hogy minden Fecske vasúti kocsiból kiadott Mátészalka-Debrecen vasútvonalon közlekedő vonaton legyen egy olyan „védett” vasúti kocsi, amelyben nagyobb biztonsággal utazhatnak az utasok.

A Vasúttársaság levele:

valaszlevel_mav.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr518032674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása