A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A mátészalkai képviselő-testületi gyűlések felvételei elérhetőek lesznek oldalunkon!

Csoportunk rendszeresen kikéri a felvételeket, és közzéteszi a MátészakaLeaks oldalán.

2018. január 06. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport  közérdekű javaslattal élt annak érdekében, hogy a mátészalkai képviselő-testületi gyűléseken készült videó, a Mátészalka televízión kívül, kerüljön fel a jövőben  az Internetre is.

Hiszen,  ahogy beadványunkban leírtuk, nem mindenkinek van kábeltelevíziója, valamint sokan nem érnek rá arra, hogy a testületi gyűléseket végignézzék, és ha ezek a felvételek felkerülnének az Internetre, akár azokba bele is lehetne tekerni, így az állampolgárok az őket érdeklő napirendi pontokat meg tudnák gyorsan tekinteni.

A közérdekű javaslatunkra válasz érkezett Dr. Takács Csaba jegyzőtől, aki leírta:

a_5_1.png

A következő lépésként a 2017.november 30-án megrendezett közmeghallgatáson szólaltunk fel a témában, ahol ismét elmondta  az önkormányzat  álláspontját,  Dr. Takács Csaba jegyző,de   felajánlotta azt, hogy amennyiben jogilag az lehetséges, megkaphatjuk a testületi- gyűlésekről készült videófelvételeket.

2017.december 03-án ennek az ígéretnek kívántunk érvényt szerezni, amikor levélben kértük Dr. Takács Csaba jegyzőt hogy legyenek szívesek a jogi helyzetet tisztázni, és amennyiben az lehetésges, a felvételeket biztosítani részünkre.

2017.december 11-én válasz érkezett részünkre, amelyben leírták, hogy az ügyben a Szalka-víz KFT. az illetékes, áthelyezték az adatigénylésünket.

2018.január 04-én megérkezett a Szalka-víz KFT. válasza, átvehetjük a gyűlés felvételét.

Előreláthatólag 2018. második hetében kerül fel az első felvétel az oldalunkra.

Köszönjük az önkormányzat korrekt hozzáállását, így egy  plusz lehetőséget kaptak a közélet iránt érdeklődő polgárok arra, hogy tájékozódjanak a város képviselő-testületének döntéseiről.

thumb_tv_kamera.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3913555109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása