A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Munkásszállók létrehozásán gondolkodnak Mátészalka térségében.

2021. augusztus 26. - Mátészalkaleaks

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat augusztus 20-án kiadott adatai alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyilvántartott álláskeresők száma 26683 fő volt, a munkanélküliségi ráta pedig 7,23 százalékos.

Mátészalkán, 4 százalékos a munkanélküliek aránya, de mind a mátészalkai, mind pedig a többi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásban vannak olyan rejtett munkaerő tartalékok amelyeket ki lehet még aknázni. Hiszen a közösségi közlekedés megyei sajátosságai (kis és közepes méretű településekről elégtelen számú busz és vonat járatok, főleg a hétvégi időszakban) miatt, sokan kiszorulnak a munkaerőpiacról, a cégek dolgozói buszjáratai pedig nem tudnak lefedni sok települést. A közösségi közlekedés elmaradottságát orvosolni rövidtávon nem lehet, és annak gazdaságossága is erősen kérdőjeles.

Munkásszállókat alakítanának ki Mátészalka térségében. Hangzott el a Szabolcs 05. foglalkoztatási paktum  eredményeit bemutató sajtótájékoztatón.

Mára azonban eljutottunk odáig, hogy a legfrissebb adatok szerint Mátészalkán az álláskeresők aránya 4,1 százalék, s ha ebből a közfoglalkoztatottakat is levesszük, akkor gyakorlatilag nincs munkanélküliség a városban. Ott tartunk, hogy a munkaerőhiány fejlesztéseket veszélyeztethet Mátészalkán, így a megoldás nem várhat sokáig. A jövő héten tárgyalok egy olyan humánerőforrás-közvetítő cég képviselőivel, akikkel munkásszállók létrehozásán is el kell gondolkodnunk” – árulta el dr. Hanusi Péter a Szabolcs Online hírportálnak.

 

Hozzátette, „a cél persze az lenne, hogy a más településeken dolgozók a városban vállaljanak munkát, ezért fontos, hogy a térség önkormányzati vezetői hangsúlyozzák: már helyben is egyre inkább versenyképesek a bérek. A térségben élők pedig megkapják a szükséges segítséget ahhoz, hogy betöltsék a szabad helyeket. „

 

oroscafe_hu_munkasszallo.jpg

Kiemelt fotó: www.oroscafe.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2716671808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása