A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Együttműködést ajánl a társasházaknak az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

2021. július 21. - Mátészalkaleaks

Pár nappal ezelőtt, több levél is érkezett hozzánk a társasházak  hulladékszállításával kapcsolatban. Azt kifogásolták, hogy nem elég a gyűjtőedény kapacitás, és gyakran már a hulladékszállítás előtt jóval megtelik az edényzet.

Szeretnének rendezettebb lakókörnyezetet, de mivel sokszor csak a kukák mellé lehet letenni a szemetet ez nem igazán lehetséges. Segíteni próbálunk,  most annak jártunk utána, hogy kinek a feladata az edényzet biztosítása.

Az illetékeseket kérdeztük.

 

Közérdekű bejelentésünk:

 

Tisztelt  Észak-Alföldi KörnyezetgazdálkodásNonprofit Kft !



Az alábbi közérdekű bejelentéssel fordulunk Önökhöz. Kérjük, hogy legyenek szívesek kivizsgálni bejelentésünket, és megtenni a szükséges intézkedéseket.

 

Bejelentésünk az alábbi törvényen alapul,

2013. évi CLXV. törvény,1. § /3.pont

 

"Közérdekű bejelentés: olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A közérdekű bejelentés javaslatot is tartalmazhat."

 

A bejelentés tárgya:

 

Mátészalka városában a közterületre, a társasházak részére elhelyezett nagyobb méretű kukák már a szemétszállítás előtt megtelnek, (van , hogy több nappal megtelnek), mely után a lakótelepi lakosság csak a kukák mellé tudja helyezni a szemetét.

 

A kukákba már nem férő szemetet ha jól tudjuk, Önök nem kötelesek elvinni. A kukák mellé helyezett szemét így minden alkalommal ott marad, majd a lakók vagy az önkormányzat közmunkásai helyezik el azokat a kukákba, így már részben telítődik, amely miatt (is), több tényező mellett kialakul az az állapot, hogy sokszor már két nappal az edényzet ürítése előtt nincs hely a kukákban.

 

Javaslat: teszt jelleggel, egy, vagy több lakótelepen legyek szívesek, ha erre adott a jogszabályi háttér bővíteni a kapacitást újabb kukák kihelyezésével. Amennyiben ez nem lehetséges, legyenek szívesek válaszukban részletesen megindokolni, hogy miért valamint mellékelni azokat az adatokat, előírásokat amelyek alapján Önök kiszámítják, hogy az egyes társasházi lakókörnyezetekben hány kukát helyeznek ki.

 

Mátészalka, 2021. július 16.

MátészalkaLeaks csoport

 

A Közszolgáltató  ügyvezetőjének válasza:

1lev_1.png

2lev.png

 

 

218553439_4241448259274807_2159787999236390458_n.jpg

Fotó: MátészalkaLeaks

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7116634048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása