A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Ismét javít a pályaállapotokon a MÁV, a teljes rekonstrukcióhoz EU-s forrás vagy kormányzati segítség kellene.

2021. április 06. - Mátészalkaleaks

Exkluzív információk érkeztek hozzánk a Mátészalka-Debrecen vasútvonallal kapcsolatban. Na nem a teljes rekonstrukcióról adunk végre hírt, hanem arról, hogy idén nyáron a MÁV saját forrásai terhére ismét próbál javítani a pálya állapotán, amelynek eredményeképpen ősszel, vagy a téli menetrendváltáskor talán újra csökkenhet a vonatok menetideje.

 

Egy megjegyzés: egyes szakértők szerint már jelenlegi is lehetne még 4-5 percet lecsípni a menetidőből, hiszen a Kraszna Intercity is rendszeresen több perccel korábban érkezik a megállóhelyekre. Erre a tényre már fel is hívta a MátészalkaLeaks csoport a MÁV menetrend tervezőinek figyelmét.

 

Az Apafa-Nyírbátor szakaszon júliusban lesznek vágányzárak, míg Nyírbátor és Mátészalka között júniusban és júliusban dolgoznak majd a Vasúttársaság szakemberei. A részletekről a későbbiekben adnak részletes tájékoztatást.

 

A pályaállapotok javulása azonban nem jár majd automatikusan újabb menetidő rövidüléssel, ahhoz majd az is szükséges, hogy a menetrend is lekövesse a pályaállapot változásokat.

 

A Vasúttársaság tavaly és ebben az évben is próbál javítani a pályaállapotokon, jól látható, hogy foglalkoznak a 110-es vasútvonallal, de saját forrásaikból nem tudnak komolyabb munkálatokat, teljes rekonstrukciót végezni, ahhoz EU-s forrásokra vagy kormányzati segítségre lenne szükség.

 

A MátészalkaLeaks csoport nemrégiben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-hez fordult annak érdekében, hogy információkat kérjünk a 110-es vasútvonal esetleges teljes rekonstrukciójával kapcsolatban. Amennyiben válasz érkezik, azt leközöljük.

 

2021. március 27. (Nyolc perccel volt gyorsabb a Kraszna IC az aktuális  menetrendtől.)

marcius_27.png

 

2021. február 25, a Kraszna IC ismét nagyságrendekkel gyorsabb, mint ahogyan az aktuális menetrendben szerepel)

 

febr_15_1.png

 debrecen-mateszalka-fmd-4-1024x683.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr916492054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása