A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

2020.11.12-étől négy járás koronavírus-fertőzött és -gyanús betegei kerülnek Fehérgyarmatra.

2020. november 10. - Mátészalkaleaks

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház közleménye szerint, megkezdődött a 2. COVID-ellátóhely felkészítése is a koronavírus-fertőzött és -gyanús betegek ellátására, így 2020.11.12-étől, csütörtöktől a fehérgyarmati telephelyen fogadják  és helyezik  el a területileg a vásárosnaményi, mátészalkai, fehérgyarmati és csengeri járásokhoz tartozó betegeket.

Kivételt jelentenek  majd a speciális ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek és gyanús betegek, akiket továbbra is Nyíregyházára irányítanak.
További információkat is tartalmaz a közlemény, amelyek  a következők:
  •  2020. november 10-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén felfüggesztik a halasztható fekvő-, és járóbeteg, valamint egynapos sebészeti ellátást.
  •  A koronavírus-járvány ideje alatt is elvégzik az onkológiai szűréseket (mammográfia, méhnyakrákszűrés, vastagbélszűrés), és tervezetten ellátják a daganatos betegeket, legyen szó onkológiai kezelésről vagy onkosebészeti beavatkozásról. A tervezett sebészeti és endoscopos beavatkozásokra (pl. vastagbéltükrözés) csak egy negatív PCR-vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor.
  • A kardiológiai ellátásokat a szakmai kollégium ajánlása alapján végzik, erről a szakorvosainktól kaphatnak tájékoztatást.
  •  A gyermekgyógyászati ellátások esetében is indokolt a halasztható ellátások későbbi időpontban való elvégzése, ennek eldöntése a kezelőorvos feladata.
  • 2020.11.10-től a beavatkozásokhoz szükséges PCR-mintavétel helye a Fül-orr-gégészet 8. sz. szakrendelője. (Szülészeti épület, földszint). A mintavételi helyet nem a Szülészeti épület főbejáratán át, hanem az épület udvar felőli rámpáján keresztül lehet megközelíteni, amelyet útbaigazító táblák jeleznek.A mintavétel munkanapokon 08.00-15.00 óráig, előjegyzés alapján történik.
  • A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály csak sürgősségi járóbetegeket fogad, a terhesgondozás, és az azzal kapcsolatos vizsgálatok rendje változatlan.
  • A szüléskor csak egy, igazoltan egészséges hozzátartozó tartózkodhat a szülő nő mellett. Császármetszés esetén a hozzátartozó a műtétet követő 20 percig lehet a kismamával és a csecsemővel együtt.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház felhívja figyelmüket, hogy korábbi előjegyzéseiket a veszélyhelyzet miatt nem tudják fenntartani a szakrendeléseken. Újabb időpont egyeztetés miatt, kérik, hogy  jelenleg ne hívják a rendelőket!
A szakrendelésekkel, illetve új időpontok egyeztetésével kapcsolatos legfontosabb információkról folyamatosan tájékoztatni fogják Önöket honlapjukon és Facebook oldalukon.
fehergyarmat2_scaled.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8416280632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása