A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Még független laborvizsgálatok szükségesek a 471-es főút Mátészalka és Nyírmeggyes közötti szakaszán.

2020. szeptember 22. - Mátészalkaleaks

Pár napja arról írtunk, hogy többen fordultak már hozzánk azzal kapcsolatban, hogy a 471-es főút Mátészalka és Nyírmeggyes közötti szakaszáról mintha már levonultak volna a munkagépek, de a  korlátozó táblákat már nem szedték le, így 30-40 km/órás sebességkorlátozások vannak érvényben az útszakaszon.

Akkor a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t kérdeztük arról, miért nem folyik látható munka az útszakaszon?

Mivel az akkor kapott választ nem tartottuk kielégítőnek, újabb kérdéseket tettünk fel,amelyekre most kaptunk válaszokat, amelyet a lentiekben olvashatnak.

 

Megkérdeztünk egy Közlekedésmérnök szakembert is, hogy mi a véleménye:

A laborvizsgálat = talajterhelés vizsgálattal.Érthetően: egy radioaktív szonda segítségével megmérik a talajban lévő elváltozásokat. Magyarul az útakon az útburkolatban szokott lenni  2 vagy 3 kör mint ha bele lenne furva. Ez a mintavételezés helye mind az aszfalt réteg vizsgálata tekintetében mind a talajszerkzet elváltozás tekintetében. A kivett mintát elküldik a Magyar Talajvizsgáló Intézetbe ott kiértékelik ,ha az elváltozás a megadott százalékon belül van akkor folytathatják az útburkolati jelek festését ( ami az utolsó fázis lesz. Ha nem felenek meg a minták akkor kezdődik minden előről.( reméljük nem így lesz)Ez a folyamat kb 30-90 napot vesz igénybe.

 

 

 

tn4-4_utepites_190517_dt--0045-2.jpg

 

afgfs.png

A kép illusztráció: (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7616209898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása