A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Áttörés jöhet a hajnali Nyírbátor és Mátészalka közötti közösségi közlekedésben.

2019. szeptember 03. - Mátészalkaleaks

Jelen pillanatban nincs közösségi közlekedés Nyírbátor és Mátészalka között hajnalonként,  hiszen az első vonat  6 óra 21 perckor indul Nyírbátorból Mátészalka felé, az első buszjárat pedig 6 óra 35 perckor. A két város 20 kilométerre fekszik egymástól, Nyírbátort csaknem tizenkétezren, míg Mátészalkát csaknem tizenhétezren lakják. Még sincs közösségi közlekedési kapcsolat a két város között hajnalonként, az idősebbek azt mondják, talán soha nem is volt.

Most változás következhet be a decemberi menetrend módosításttól.

De ne szaladjunk ennyire előre...

Még 2018. május 28-án  egyeztettünk  az Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda munkatársaival, ahol szó esett a Nyírbátor-Mátészalka közötti reggeli közlekedésről is. Hiszen a két város közötti  reggeli vonat és buszközlekedés  a 20.századot idézi. Ez már így van  több évtizede. Javaslatként elhangzott, hogy a munkaerő mobilitásának  növelése érdekében célszerű lenne egy  hajnali busz vagy vonatjárat indítása, amely megadná a nyírbátori illetve környékbeli embereknek a lehetőséget arra, hogy elérjék a mátészalkai és környékbeli  munkahelyeket is. A felvetést reálisnak tartották,  és azt mondták, hogy megfontolják.

Most előkerült a javaslat és információink szerint nagy az esély arra, hogy a decemberi menetrend módosítástól hajnali vonat is lesz Nyírbátorból Mátészalka felé.

A MátészalkaLeaks elfogta a menetrend tervezetet:

xd.png

 

A Nyírbátor-Mátészalka viszonylatban tervezett új hajnali vonattal kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a 2019/2020-as vasúti menetrendi tárgyalások még folyamatban vannak. A Megrendelő és a Szolgáltatók részéről is elfogadott menetrend még nem áll rendelkezésre-  Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda

 

Az előjelek mindenesetre bíztatóak, az új lehetőséggel a megye településeinek a harmadát lehetne elérni Nyírbátor térségéből, a kora reggeli órákban. Sőt!  Nagykároly/ Szatmárnémeti is, elérhetővé válhat vonattal.

Ahová kora reggel el lehetne jutni:

 

Mátészalka érintésével:

Baktalórántháza, Csenger, Fábiánháza,Fehérgyarmat,  Györtelek, Hodász,Jármi, Kállósemjén, Kántorjánosi, Kocsord, Mátészalka, Mérk, Nagydobos,  Nagyecsed,Nyírcsaholy, Nyírcsászári,  Nyírkáta, Nyírmeggyes, Nyírparasznya,  Ópályi, Ököritófülpös, Őr,  Pátyod, Porcsalma, Rápolt,  Szamosangyalos, Szamoskér, Szamosszeg, Vaja.

Vásárosnamény érintésével:

Anarcs, Aranyosapáti, Barabás, Beregdaróc, Besenyőd, Csaroda, Gelénes, Gemzse, Gulács,  Gyüre, Hetefejércse, Ilk, Jánd, Kisvárda, Kisvarsány, Lónya, Lövőpetri, Márokpapi, Mátyus, Nagyvarsány, Nyírlövő, Nyírmada, Pap, Pusztadobos, Szabolcsbáka,  Tákos, Tarpa, Tiszaadony, Tiszakerecseny, Tiszaszalka, Tiszavid, Újkenéz, Vámosatya.

Fehérgyarmat érintésével:

Beregsurány, Botpalád,Cégénydányád, Csaholc, Császló, Csegöld, Hermánszeg, Kömörő, Penyige, Rozsály, Szamossályi, Szamosújlak, Tisztaberek, Tunyogmatolcs, Túrricse, Zajta, Zsarolyán.

 

Csenger érintésével:

Csengersima, Csengerújfalu, Komlódtótfalu, Tyukod,Porcsalma,Szamosbecs, Szamostatárfalva, Ura.

Nemzetközi:

Nagykároly, Szatmárnémeti

 

deger20091116034-720x415.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4515038524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása