A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Támogatási kérelmet nyújtanának be új bölcsődei telephely létesítésére.

2019. július 12. - Mátészalkaleaks

Ahogyan arról még 2018. decemberében írtunk a bölcsődei férőhelyek száma alacsony városunkban. A jelenlegi intézménynél jelenleg is több  tucatnyi nebuló van várólistán.  A férőhelyek alacsony száma ellehetetleníti azon kisgyermekes családok mindennapjait, ahol a kismama a gyermek két éves kora után szeretne ismét munkát vállalni, és nincs olyan rokon aki megoldhatná a gyermek felügyeletét. Így ezek az anyukák nem tudnak ismét munkába állni, a családok jövedelme nagyságrendekkel csökken. A probléma nem csak helyi, hiszen országos szinten is jellemző.

Most megoldódni látszik a probléma, hiszen Mátészalka Város Önkormányzata előtt van az a előterjesztés, amely szerint támogatási kérelmet nyújtanának be   a TOP- 1.4.1- 19, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése tárgyú felhívásra.

A beruházás tervezett bruttó értéke mintegy 550 millió forint. Ebből a Kalmár utca és az Északi körút sarkán létesülne új bölcsődei telephely. Az előterjesztést  2019.július 17-én tárgyalják.

 

246671.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8614940360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása