A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Épül új bölcsőde Mátészalkán? Milyen tervek vannak? Közérdekű adatokat igényeltünk.

Mi találtunk egy pályázatot, amelyen indulhat az önkormányzat !

2018. december 21. - Mátészalkaleaks

2018.december 10-én közérdekű adatigénylést nyújtott be a MátészalkaLeaks csoport ,mert több érintett keresett meg azzal minket, hogy a bölcsődei férőhelyek száma alacsony városunkban.

A jelenlegi intézményben jelenleg is több mint két tucatnyi nebuló vár arra, hogy bölcsis lehessen. A férőhelyek alacsony száma ellehetetleníti azon kisgyermekes családok mindennapjait, ahol a kismama a gyermek két éves kora után szeretne ismét munkát vállalni, és nincs olyan rokon aki megoldhatná a gyermek felügyeletét.

Így ezek az anyukák nem tudnak ismét munkába állni, a családok jövedelme nagyságrendekkel csökken. A probléma nem csak helyi, hiszen országos szinten is jellemző. Ezek a szülők az önkormányzattól várják a probléma orvoslását, de az sem lenne ördögtől való többek szerint, ha a Mátészalkán jelen lévő nagyobb cégek összefognának, és az önkormányzattal karöltve, esetleg kicsit zsebbe nyúlva egy mini bölcsődét üzemeltetnének annak érdekében, hogy még több kismama tudjon visszatérni a munkaerőpiacra.

A MátészalkaLeaks csoport  a következő kérdésekre várta a válaszokat:

  • Tudomásunkra jutott, hogy mint országosan, így Mátészalkán is problémát okoz a bölcsődei férőhelyek hiánya. Mátészalka városának van-e jelen pillanatban leadott pályázata  új bölcsőde építésére? 
  • Ha nincs leadott pályázata az önkormányzatnak, milyen elképzeléseik vannak arra, hogy a helyzetet kezelni tudják és a későbbiek során talán megoldják?

 

Az önkormányzat válasza megérkezett.

Előljáróban csak annyit, hogy jelenleg nincs leadott pályázat új bölcsőde építésére vagy bővítésére. Azt is írják, hogy amennyiben lesz erre a célra kiírt pályázat, megfontolják a pályázat benyújtásának a lehetőségét.

A levél:

 

1_22.png

2_17.png

3_1.png

A MátészalkaLeaks csoport talált olyan pályázatot, amelyre Mátészalka Város Önkormányzata benyújthatja pályázatát. Ide kattintva érhető el.

 

garas-utcai-bolcsode1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8414506172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása