A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Bocsánatot kért a MÁV a vonaton ragadt utasoktól.

2019. június 18. - Mátészalkaleaks

Pár nappal ezelőtt arról írtunk, hogy két személy is a vasúti kocsiban ragadt a Mátészalka és Nyíregyháza között közlekedő vonaton. Kállósemjénben szerettek volna leszállni, de nem nyílt a vonat ajtaja, ezért csak Nagykállóban sikerült elhagyniuk a vasúti kocsit, majd  három kilométer séta következett Kállósemjénbe. A MÁV bocsánatot kért- tudta meg az Index.

 

"Szeretnénk elnézést kérni Tamástól és barátnőjétől a történtek miatt. Javasoljuk, hogy forduljanak a MÁV-START ügyfélszolgálatához, amely a történteket kivizsgálja, az eredményéről tájékoztatást ad, az esetleges kompenzáció mértékét pedig egyedileg mérlegelik" - kezdi a levelet a MÁV sajtóosztálya. Azt tanácsolják Tamáséknak és minden hasonló helyzetbe kerülő utasnak, hogy

amennyiben nem nyílik egy vasúti kocsi ajtaja, érdemes már a célállomáson meghúzni a vészféket, így az utas azon az állomáson tud leszállni, ahol eredetileg szándékozott.

A mozdonyvezető nem tudott a hibáról

Azt írják, a forgalmi szolgálattevő tájékoztatta Tamásékat, hogyan tudnak visszajutni busszal Kállósemjénbe, majd rövid időn belül el is mentek az állomásról.

"A VIZSGÁLATBÓL KIDERÜLT, HOGY A KÉT MOTORKOCSIBÓL ÁLLÓ JÁRATBAN A HÁTSÓ MOTORKOCSI DÍZELMOTORJA LEÁLLT MÁRIAPÓCS ÉS KÁLLÓSEMJÉN KÖZÖTT, AZONBAN A MOZDONYVEZETŐNEK ERRŐL NEM VOLT VISSZAJELZÉSE."

Mivel leállt a motor, nem nyíltak a hátsó kocsi ajtói, az elől lévő kocsi pedig húzta maga után a hibás járművet.

A vészfék meghúzásakor észlelte a jegyvizsgáló, hogy utasok vannak a vonat hátsó kocsijában. Ezt követően kinyitották az ajtót Tamáséknak. A munkatársaink a dízelmotor leállását már jelezték a műhelynek, ahol a vonat útja után áramtalanították a járművet, újraindították, és azóta a hiba nem jelentkezett, a motorkocsi rendben üzemel. Ilyen jellegű hiba nem szokott előfordulni

- írja a vasúttársaság. 

 

inter_pici.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9214901010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása