A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Vér folyt a vonaton: idős urat rúgtak állba a mai napon, a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon!

2019. március 10. - Mátészalkaleaks

A közelmúltban történt támadások és szeméremsértés után ma vér folyt a Mátészalka-Debrecen vasútvonal egyik járatán. Olvasónk a helyszínen volt, az ő beszámolóját olvashatják az alábbiakban.

Kedves Mátészalkaleaks!

Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a 2019.03.10.-én a Mátészalkáról Debrecenbe induló vonaton történteket. 12ó 50p-kor történt az eset miután felszálltam a vonatra és elfoglaltam a helyemet. Egy kedves idős úr és felesége ült a mellettem lévő „boxban”. Folyamatosan szálltak fel az utasok. Felszállt egy első látásra sem túl bizalomgerjesztő úriember, aki nagy mellénnyel a szerelvényen végig haladva nyitva hagyta maga után az ajtókat. Az idős hölgy utána szólt, hogy: „Ajtó!”. A mint utólag kiderült 79 (!!) éves úriember szájából elhangzott: „Az anyádat.”. A szókapcsolat után a körülbelül 30 éves férfi fenyegetően fordult vissza, majd többször hangoztatta, hogy „ Ne anyázzál, mert betöröm az orrod!”. Mindeközben az úr természetesen rémülten próbálta ecsetelni, hogy nem úgy értette (itt tenném hozzá, hogy az idős polgártársunk szájából elhangzott mondat hangneme nagyban hasonlított az idősek által kedvelt és jól bevált szóbeli neveléshez, amivel egy-egy csibészségünkre hívták fel a figyelmünket). A fiatal férfi mindezek után hátrébb lépett egyet, majd teljesen váratlanul egy félfordulattal állba rúgta az urat és gyorsan odébb állt.

Rögtön tárcsáztam a rendőrséget, akik körülbelül 12 perc alatt nem értek ki a helyszínre, a vonat meg ugye nem vár, mert a csatlakozáshoz oda kell érnie (nem ért). Édesapám a vonat indulására megérkezett. A vasutasokon és a feletteseiken próbálta számon kérni, hogy mégis hogy indulhat el a vonat egy sérült férfival és egy erőszaktevővel (akiről később kiderült saját bevallása szerint, hogy büntetett előélettel rendelkezik) a vagonjaiban.

Pár percen belül megérkeztek a rendőrök is, akik a segélyhívó újbóli tárcsázását javasolták, mivel úgy a legegyszerűbb elérni azt, hogy a Nyírbátorban lévő vasútállomáson a mentők és a rendőrök már ott várják a vonatot. Ez sem történt meg, hiszen fénysebességgel száguldott a vonatunk… Ugyan… Bátorban sem sikerült tehát megvárni a rendőrséget és a mentősöket, vagy talán ők reagáltak túl lassan. Ennek eldöntését mindenki számára meghagyom. Tovább haladtunk tehát és ismét tárcsáztam a főkapitányság számát, hogy már ne Nyírbátorba, hanem valahova máshová küldjék az egységüket, hiszen már tovább haladtunk. Nyírmihálydiban történt az ominózus pillanat, amikor a rendőrségnek sikerült feltartóztatnia a vonatot, felvenni az adatokat és egyeztetni a történteket. A sértettet mentővel elszállították (14ó 20p körül!!!!!!! Addig a felszakadt állán lévő 3-4cm-es hasadásból folyó vért az utastársaitól kapott papírzsebkendőkkel próbálta csillapítani) a fiatal férfi, aki teljes erejéből fejbe berúgta az idős urat és utána SEMMI megbánást nem tanúsított és azzal „védekezett”, hogy nem kellett volna az anyukáját szidni és akkor nem lett volna ez, ő FOLYTATHATTA az útját. Halkan jegyezném meg az úton való viselkedése is vérlázító volt, hiszen az ülésen feküdve hangosan hallgatta azt a természetesen mindenki számára kellemes mulatós zenét. Én még szerencsésnek is mondhatom magam, hiszen ebből szerencsére csak egy pár percet hallottam, ameddig áthaladtam a kocsin, de ettől még talán el is tekinthetnénk, ha nem történt volna az a számomra még most is szinte felfoghatatlan gyorsasággal történő rúgás egy tehetetlen idős ember felé, ami könnyen az életébe is kerülhetett volna.

Legutóbb leköpködnek egy utast, most életveszélyes támadás ér egy úriembert… Mi kell még ahhoz, hogy a szóban forgó vonalra legalább egy biztonsági embert állítsanak?? Legközelebb késelés lesz? Talán gyilkosság? Mi nyitná fel az üzemeltetők szemét? Talán semmi. Személyes véleményem szerint elkönyveltek bennünket. A felzárkóztatás nem cél és senki érdekét nem szolgálja, ha kellünk vagyunk, ha nincs szükség ránk nem is létezünk. A világ rohan, de a régiónk egy helyben toporzékol.

 

Tehát a MÁV hiába növelte a vasútőri jelenlétet a 110-es vasútvonalon a közelmúlt történései miatt, nem képes garantálni az utasok biztonságát!

 

 

tamadas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5014680972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weißkopf 2019.03.10. 21:25:07

@Gyorgy007: remélem, legközelebb téged rúg pofán valaki - nem kamuból.

dr. mesterséges színezék 2019.03.10. 23:00:45

@Gyorgy007: "Aki hívta mostanában a 107 segélykérőt, az tapasztalhatta, hogy azonnal felveszik, pontosak profik és azonnal reagálnak."

Még a fővároson belül sincs garancia se a mentő, se a rendőrség elvárható sebességű reagálására, amint azt a 2 utcával a mentőállomástól cserben hagyott srác, és a Kertész utcában verekedők példája is mutatja. Ezek pedig jól dokumentált esetek ezekből a napokból, akárhogy is jólesik itt sorosozni.

2019.03.11. 11:01:29

@Gyorgy007:
Jaj, miért is bántitok a szegíny mukában megfáradt " eszkimó cserediákot "?
Tudod, ha nem tudja--mert olyan körülmények között nőtt fel, hogy tehén volt a radiátor és ló nézett be az ablakon--akkor magyarázd el neki , tádékám--hogy az ajtó mire való ! Vagy te sem tudod ? Nálatok is lepedő volt az ajtó helyett, mert eltüzeltétek ? De segitek ! Van rajta egy kilincs, amivel nyitod és zárod az ajtót--már ha tudod , hogy ezek után mi az az ajtó. Remélem megjegyezted !

Ám ha már a "migránsszopó hazaáruló kamupártot" emlited, azt azért tedd hozzá, hogy titeket MI tartunk el ! Köztük az az idős ember is, akit megrúgott a tesvíred ! Igy mielőtt eltévednél, ne feledd--te is csak egy belső migráns vagy ! Még ha pattogsz is, ha nem is tettszik, akkor is a lényeg ez .

Void Bunkoid 2019.03.11. 11:58:29

Egyébként ha voltak elegen a vonaton, valóban ki kellett volna dobni a mozgó vonatból. Pontosabban csak kiEJTENI - egy kis fizika, a gyorsan mozgó vonattal szintén gyorsan mozgó levegő alacsonyabb nyomású, mint a körülötte levő, így szívóhatást kelt (nem véletlenül életveszélyes a biztonsági sávon belülre állni állomáson), így a delikvens garantáltan a sínek között fog landolni és a vonat miszlikbe vágja.

Utána meg kollektíven csendben maradni, még ha - ha már vonatos gyilkosság - maga Hercule Poirot is jön nyomozni és kideríti, hogy az utazóközönség kollektíve nyírta ki a cigányt, nem kiesett, akkor sem lehet többtucat embert elítélni gyilkosságért.

dr. mesterséges színezék 2019.03.11. 12:12:36

@Void Bunkoid: Mondhatjuk, hogy már évtizedek óta az a magabiztosságuk alapja, hogy akik megvédenék magukat/egymást, tartanak, mert tartaniuk kell attól, hogy átlépik a büntethetőség küszöbét, és azzal oda a munkájuk és az az egzisztencia, amit munkával teremtettek és munkával kell fenntartaniuk.
Ők, az izomtiborok viszont eleve nem munkából élnek, ezért ha éppen rács mögé is kerülnek, nem zilálja szét a normális életüket, mert nincs nekik.
Nem más ez, mint olyan öngyilkos terrorizmus, ahol az öngyilkos terrorista mindig feltámad.

Macropus Rufus 2019.03.11. 12:21:37

@Void Bunkoid: a szívó hatás nem olyan mértékű a peronnál, hogy az bárkit is berántson.

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.03.11. 12:33:44

Követellyük afgánok és eritrelyailyak betelepítését a fehér bűnözés visszaszorítására !!

dr. mesterséges színezék 2019.03.11. 12:43:26

@Veszéjben a lyogállamiság !: Meg kínajijak és vuvuzellajijakét is!
Lya, azokét már nem kell.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2019.03.11. 14:51:52

@Void Bunkoid: mondjuk ha ez pont az a vonal ahol csigajelmezben lefutották a vonatot akkor esetleg csak megüti magát a töltéskövön akkor is ha menet közben lesegítik :D

Amúgy meg simán induláskor vészféket kellett volna húzni. Olyan nincs hogy sérült van és szó nélkül elindul a vonat.

Gyorgy007 2019.03.11. 20:14:52

@dr. mesterséges színezék: Van 1-2 sztori, hogy nem érnek ki időben, de végül oda érnek. Itt valahogy lemaradt a sztori vége.
Szóval hol érték utól a rendőrök a vonatot? Vagy a bejelentés után mindenki szépen hazament? :) Hogy derült ki, hogy büntetett előéletű? Fotó, videó? Valami?

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.03.13. 11:00:45

@dr. mesterséges színezék: Kevés, kevés , kevés. Napi szinten 4-5 ezer kell ,minél sötétebb bőrű, minél primitívebb. A fehér embernek el kell tünnilye a földről. Ezen dolgozunk..Legyél te is pártoló tag ! Lyéééé
süti beállítások módosítása