A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Növelte a vasútőri jelenlétet a MÁV a Mátészalka-Debrecen vasútvonal járatain.

2019. március 02. - Mátészalkaleaks

Az utóbbi hónapokban rendkívül sok atrocitás történt  a Mátészalka-Debrecen vasútvonal járatain. Volt, hogy el akarták foglalni az amúgy sok szabad hely ellenére az utasok helyeit,  és miután nem adták át helyeiket leköpték őket, de  arra is volt példa, hogy valaki önkielégítést végzett az utasok előtt. Gyakori az, hogy a tiltás ellenére cigiznek egyes utasok, de a vasúti kocsik tisztaságára sem ügyelnek páran, hiszen a takarítók szerint egy-egy vasúti kocsiból több szemeteslapátnyi szotyit és tökmaghéjat sepernek össze a szerelvény Debrecenbe  érkezése után.

Az utasok megelégelték azt, hogy a következmények nélkül keseríthetik meg egyes renitens személyek az utazóközönség nagyobb részének az utazását, ezért kezükbe vették az ügyet. Előbb közérdekű bejelentést tettek, illetve közérdekű adatokat igényeltek, valamint az utasokkal megesett negatív utazási élményeket nyilvánosságra hozták a MátészalkaLeaks blogon, ahol azok  pár nap alatt 15 ezres olvasottságot értek el.

Az utazóközönség a cikkek után több levelet is írt az eszrevetel@mav-start.hu mailre, valamint a MÁV és a MÁVINFORM Facebook oldalára is többen írták meg utazási "élményeiket". Az érkezett válasz már sokat sejtetett, hiszen több hasonló esetről számoltak be, valamint intézkedéseket ígértek.

a.png

A tegnapi napon válasz érkezett a vasúttársaságtól, amelyben leírták azt, hogy eddig hetente két napon, naponként 6 járaton voltak jelen vasútőrök, ezt a jelenlétet már márciustól heti három napra emelik, és április hónaptól ismét bővíteni kívánják a vasútőrök által kísért vonatok számát. Leírták azt is, hogy most tavasszal kezdődik a testkamerák alkalmazása régiónkban, így ez is biztonságérzetet adhat az utasoknak.

További információkat az alábbi levélben találhatnak:

 

ww.png

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2714662653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása