A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Megszűnik a vasúti személyszállítás Mátészalka és Csenger, valamint Nyírbátor és Nyíregyháza között !

Felújítás vagy költségtakarékossági meggondolás áll a háttérben?

2018. november 18. - Mátészalkaleaks

Pár napja még örvendetes hírről számoltunk be, hiszen a menetrendi tervezet szerint utasbarát lett (volna) 2018.december 09-től a Mátészalka-Csenger vasútvonal menetrendje. Most újabb hír látott napvilágot, ugyanis a  MÁV - Start Zrt a napokban pályázati felhívást tett közzé, amelyben azt írják, hogy a 2018/2019. évi menetrendtől kezdődően a MÁV-START Zrt. a 113. számú Nyírbátor-Nyíregyháza és a 114. számú Mátészalka-Csenger vasútvonalakon a vasúti személyszállítási közszolgáltatást közúti jármű alkalmazásával kívánja biztosítani.

A hír előtt értetlenül állunk, hiszen a MÁV menetrendi keresőjében a 2018/2019.évi menetrendben már szerepelnek a vonatok, nyoma sincs a vonatok busszal való helyettesítésének.

A MátészalkaLeaks csoport az ügyben a Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Irodához és a MÁV-hoz fordult. Amennyiben választ kapunk arra, hogy felújítás miatt vagy költségtakarékossági megfontolások miatt történik az intézkedés, azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat.

Egyik informátorunk szerint: ez esetben nem a kormány akarata van a vasútvonal bezárása mögött, hanem a MÁV-Start vezetésének pótcselekvéséről van szó. A cég idén 7 milliárd forintos hiány termelt, amit ezzel a látszatintézkedéssel próbálnak ellensúlyozni

 

 

 maxresdefault.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9514379090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása