A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Siker: idén téltől lesz kérfertőtlenítő kihelyezve a Mátészalka-Debrecen vasútvonal járatain !

18 hónap alatt változást értünk el.

2018. november 08. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport és  a  Mátészalka-Debrecen vasútvonalat rendszeresen használó emberekkel karöltve  18 hónapja küzdenek azért,   hogy a 110-es vasútvonalon biztosítsa a MÁV a téli kézmosási vagy kézfertőtlenítési lehetőséget az utazóközönség számára.

Hiszen ahogy az köztudott, minden télen a fagyok beálltával  a vasúttársaság a 110-es vasútvonalon leengedi a vasúti kocsik tartályából a   kézmosáshoz használatos vizet (hogy a tartályok ne fagyjanak el),  és így nem lehet a téli hónapokban kezet mosni.

A MátészalkaLeaks csoport a 18 hónapos munka során szinte minden szintet bejárt.

Jeleztük a problémát, és a különféle törvények, vasúti szabályzat megszegését  a vasúttársaságnak. Mivel ez nem vezetett eredményre, ezért kikértük a megyei tiszti főorvos véleményét, és eljutott a vasútvonalat használók panasza a legmagasabb szintre is, ahol a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Piacfelügyeleti  és Utasjogi Főosztálya elutasította a panaszt, mert  ahogyan azt írták: "a Vasúti Igazgatási Szerv megállapította, hogy sem ők, sem pedig más hatóság sem rendelkezik az ügyben hatáskörrel, így a  kérelem visszautasításának van helye"

Volt amikor elégedetlenségi akciót szerveztünk, felszereltük szappannal, kéztörlővel, egészségügyi papírral a vasúti kocsik illemhelyiségét, soha nem adtuk fel.

Számtalanszor elutasították a vasútvonalat használók igényét. Előbb pénzhiányra hivatkoztak, majd arra, hogy nem lenne aki feltöltse a kézfertőtlenítő adagolókat és nincs ennek megfelelő kialakítása.  Folytattuk tovább a küzdelmet.

 

A média folyamatosan nyomon követte az eseményeket. Még 2017.áprilisában a balkáni állapotokról,  2018. februárjában már a vasúttársaság  jogszabálysértéséről cikkeztek, egyenesen Szappan-gate ügyet emlegetve.

 

Az ügy a napokban sikerrel zárult, hiszen az Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda tájékoztatása szerint, " a 110-es vonalon közlekedő kocsikba megtörtént a kézfertőtlenítő adagolók beszerzése, hamarosan beszerelik azokat" -írta levelében Szabó Tamás Bálint, irodavezető.

Tudjuk, hogy alapkövetelmény teljesült most a  Mátészalka-Debrecen vasútvonalon, de mégis nagy eredménynek tartjuk ezt, hiszen  a 18 hónapos küzdelem során megmutatták az emberek azt, hogy a közösségi összefogással komoly eredményeket lehet elérni.

 

904-5407-kezmosas-kotelezo-m.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1914360569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása