A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Újabb fejlemények a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon, télen tapasztalható higiéniai hiányosságok ügyében!

Semmitmondó válaszok a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

2018. január 19. - Mátészalkaleaks

A MátészalkaLeaks csoport már egy éve küzd azért, hogy a téli hónapokban is lehessen kezet mosni a Mátészalka és Debrecen között közlekedő vonatokon. Mivel a MÁV a panaszainkra rendre nemleges válaszokat adott, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Piacfelügyeleti és Utasjogi Főosztályához fordultunk.

A mai nap érkezetet meg a döntésükről a levél, amely több érthetetlen és meglepő  kijelentést tartalmaz.

1, "A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Piacfelügyeleti  és Utasjogi Főosztályának nem terjed ki a hatásköre a szolgáltatás minőségével kapcsolatos problémákra."

Ha a szolgáltatás minőségével kapcsolatos  problémák nem tartoznak döntési jogkörükbe, akkor miért nevezik magukat "utasjogi" főosztálynak? Az utasjog nem tejed ki arra, hogy az alapvető higéniai feltételek legyenek adottak évszaktól függetlenül a vasúti kocsikban?

2, "A Vasúti Igazgatási Szerv megállapította, hogy más hatóság sem rendelkezik az ügyben hatáskörrel, így a  kérelem visszautasításának van helye"

Tehát akkor ha a vonatokon olyan higiéniai problémák megrülnek fel, amelyek járványveszély gócpontjai lehetnek, akkor nincs Magyarországon olyan hatóság, amely a vasúttársaságot jogkövető magatartásra kötelezhetné?

 

A MátészalkaLeaks csoport nem ért egyet a döntéssel, most a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályához fordulunk  és a megyei tisztifőorvostől kérünk állásfoglalást.

Az NFM indokolása az alábbiakban olvasható:

 

nfm_vegzes_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3713588755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása