A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Exkluzív videó: már Mátészalka és Fehérgyarmat között is tarthatatlanná vált a menetrend.

A menetidő hamarosan 30 percről 33 percre változik !

2018. november 03. - Mátészalkaleaks

Bár a Fehérgyarmat-Mátészalka szakasz nem tartozik a  110-es vasútvonalhoz, de mivel  Fehérgyarmatról indulnak azok a szerelvények, amelyek egészen Debrecenig közlekednek, ezért  aggodalommal figyeljük a vasúti szakasz egyre romló állapotát.

Már már tarthatatlanná vált a menetrend ezen a szakaszon is, hiszen a vonatok már az első öt kilométeren gyakran 4-8 perces késést szednek össze, olyan mértékben leromlott a közelmúltban ezen a szakaszon a pálya állapota.

A szakemberek szerint  a vasúti pálya állapotának nem használ az, hogy a Debrecen felől érkező szerelvények végállomása Mátészalkán van. Hiszen a forgalom nagysága (utasok száma)  csak ritkán indokolja az M41-es mozdonyt és a hozzá tartozó három vagy négy vasúti kocsit. Ezek a súlyok olyan mértékű terhelést jelentenek a síneknek és az alépítményeknek, amelyek rendkívüli mértékben gyorsítják az amúgy sem új szakasz állagromlását.

A MÁV úgy néz ki a 2018/2019-es menetrendi tervezet alapján, hogy felújítással nem, csak  menetidő növeléssel kívánja a problémát kezelni. Napjainkban még 30 perc alatt teszik meg a szerelvények a Fehérgyarmat és Mátészalka közötti 18 kilométeres távolságot, ez az új menetrend életbelépésével 33 percre fog változni( ami feltehetően nem lesz elég).

Egy példa a jelenlegi helyzetre:

 

pelda.png

 

A MátészalkaLeaks csoport kidolgozott egy olyan javaslatot, amellyel csökkenteni lehetne a vasúti szakasz állagromlását, 42 millió forintot lehetne spórolni, erről a javaslatról a közeljövőben fogjuk tájékoztatni az Északkelet-magyarországi Közlekedésszervező Irodát és olvasóinkat.

 

Addig itt egy videó a mai napról, ilyen a menetsebesség Fehérgyarmat és Mátészalka között. A videó az általunk említett Fehérgyarmat- Tunyogmatolcs alsó szakaszon készült.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr1914342569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása