A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Elértük a kivitelezés módosítását, kopásálló és csúszásmentes felületet kap a Repülőhíd.

Biztosítják a forrásokat a drágább technológia alkalmazására.

2018. augusztus 03. - Mátészalkaleaks

Kilencven éves idén a Repülőhíd, hivatalos nevén gyalogosforgalmi felüljáró amely Mátészalka belvárosát köti össze az Újtelep városrésszel. A híd megérett a felújításra, így azt 2018.június 17-én a gyalogosforgalmi felüljáró acélszerkezetének leemelésével a MÁV FKG KFT megkezdte . A munkálatok során acélszerkezeti javítások és a hídszerkezet korrózióvédelme valósul meg, ezek befejeztével a visszaemelés pedig 2018. augusztus végén fog megtörténni.

A Mátészalkaleaks csoport már két éve foglalkozik a Repülőhíd felújításának ügyével és mivel közérdekű adatigényléseikből azt szűrték le, hogy az állagmegóváson és kisebb javításokon kívül nem fog minőségi javulás bekövetkezni a stratégiai jelentőségű híd állapotában, ezért közérdekű javaslattal életünk a híd vagyonkezelője a MÁV, és a karbantartási munkálatokat kivitelező MÁV FKG KFT felé.

A közérdekű javaslat lényege az volt, hogy a téli hónapokban problémát jelent a hídon közlekedőknek az, hogy a híd felső része kazánlemezzel borított, amely már egy egyszerű esőzés esetén is rendkívül csúszik, télen pedig annak rossz tisztán tarthatósága miatt balesetveszélyes. Ez megnehezíti főleg az idősebb, már mozgásában korlátozottabb személyek közlekedését.

Az elmúlt télen több iskolás is szenvedett zúzódásokat, illetve voltak olyan személyek, akiknek karja, vagy éppen keze tört a csúszós fémfelület miatt. A híd bonyolítja az Újtelep városrészén lévő két középiskola, és általános iskola tanulóinak forgalmát, valamint az Ipari úton több gyár is található, ahol több ezren dolgoznak.

Annak érdekében, hogy a csoport által felvetett problémák megoldódjanak, azt javasoltuk, hogy még a jelenleg is zajló, két hónapos karbantartási idő alatt legyenek szívesek a híd felső részének a kazánlemezes lapjait, más, csúszásmentesebb anyagra cserélni, vagy csúszásmentes lapokkal annak felületét ellátni. Felvetettük azt is, hogy mennyiben lehetősége van rá a kivitelezőnek, célszerű lenne a híd lépcsőinek széleit is ellátni csúszásmentes szegélyekkel.

A csoport közérdekű bejelentése értő fülekre talált, hiszen Nagy Zoltánné, a MÁV FKG KFT építési főmérnöke arról tájékoztatott minket, hogy a probléma fontosságára való tekintettel a közérdekű javaslatot továbbították a pálya üzemeltetője és a forrást biztosító beruházó felé, akiktől azt a választ kapták, hogy a forrást biztosítják a drágább technológia alkalmazására.

Ennek megfelelően a megrendelést módosították, így a gyalogos felüljáró fémszerkezet acél burkolata kopásálló és csúszásmentes bevonófelülettel kerül kialakításra.

A munka előkészületeit a módosított megrendelés szerint már meg is kezdték.

A döntést ismertető levél:

Tisztelt Uram!

Közérdekű javaslatára szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a MÁV FKG Kft, a MÁV Zrt megrendelései és általa biztosított források alapján végzi feladatait, ezért önállóan nem áll módunkban a megrendeléseket módosítani.
A probléma fontosságára való tekintettel a javaslatát továbbítottuk a pálya üzemeltetője és a forrást biztosító beruházó felé, akiktől azt a választ kaptuk, hogy a forrást biztosítják a drágább technológia alkalmazására. Ennek megfelelően a megrendelést módosították, így a gyalogosfelüljáró felszerkezet acél burkolata kopásálló és csúszásmentes bevonófelülettel kerül kialakításra.
A munka előkészületeit a módosított megrendelés szerint megkezdtük.
Köszönjük az észrevételt és szíves türelmét.
        Üdvözlettel: Nagy Zoltánné, építési főmérnök
repulohid-e1474643441486_2.png

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7214159857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása