A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Sokan lemaradnak a Kraszna Intercityről, mert az busztársaság nem módosította a menetrendet!

A kommunikáció akadozik a vasúttársaság és a busztársaság között. A MátészalkaLeaks csoport kiszúrta a problémát és segít!

2017. október 22. - Mátészalkaleaks

Mint ismeretes, két hónapja megkezdődött az Ebes- Püspökladány vasútvonal felújítása. A munkálatok két évig fognak tartani, így 2020. őszére lehet teljesen kész a felújítás. Ez idő alatt többször is vágányzári menetrendet vezet majd be a MÁV. Így történt ez  2017.augusztus  26-tól október 31-ig, és így lesz ez 2017.november 01-től 2017.december 09-ig, valamint 2020. őszéig több alkalommal.

A vágányzári menetrend miatt csaknem minden vonat idulási és érkezési ideje változott. Így történt ez a  Mátészalkáról induló Kraszna Intercitynél is, amely normál menetrend szerint 5 óra 20 perckor indult Mátészalkáról, míg a vágányzári menetrend miatt már 4 óra 55 perckor elhagyja a mátészalkai vasútállomást.

A korai indulási időpont több ezer Mátészalka környéki  lakost érint negatívan, hiszen a közösségi közlekedés buszos részéért felelős közszolgálató, az EMKK Zrt. nem módosította a menetrendjét  a vasút vágányzári menetrendjéhez, így már több hónapja van olyan több ezer fős település, ahonnan nem tudják elérni a Budapestre induló Kraszna Intercityt.

Az érintett települések a Mátészalkai járásban:

Vannak olyan települések, amelyek a szerencsésebbek közé tartoznak. Nekik 5 percük van a jegyvásárlásra és felszállásra, ha csak nem késik a busz. Ezek a települések Vállaj, Mérk és Fábiánháza. A  három település összlakossága csaknem 5000 fő.

Van olyan település, akit viszont a figyelmetlenségével kizárt a Mátészalkáról induló, közvetlen (átszállás nélküli) utazás lehetőségéből a busztársaság, hiszen a nyírkátai buszjárat 4 óra 55 percre ér Mátészalkára, így jegyvásárlásra és a felszállásra sincs idő.

Nyírkátán csaknem 2000 fő él.

Mind a négy település a Mátészalkai járáshoz tartozik, amelynek népessége 64810 fő.

Tehát a Mátészalkai járás lakosságának a több mint 10%-át érinti a probléma.

Érintett települések a Csengeri járásban:

Tyukod, 2000 ős lakosságú nagyközség, Mátészalkától 28 kilométerre. Innen hétköznaponként eddig sem volt olyan buszjárat, amely a reggeli Kraszna Intercityre biztosított volna  ráhordást. De miért?

A Csengeri járás lakosság népessége: 14 ezer fő

Így különösen élrthetetlen, hogy a járás lakosságának csaknem 15%-át adó Tyukod lakosainak miért nem biztosítják a lehetőséget a Kraszna Intercity eléréséhez?

 

Problémák a 20 órakor  Budapestről Mátészalkára érkező Kraszna  Intercity buszos csatlakozásainál:

 A vágányzári menetrend miatt  a Kraszna Intercity  19 óra 38 perc helyett, 20 órakor érkezik. Az EMKK Zrt. nem módosította a menetrendjét a vágányzári menetrendhez, így a Budapest felől érkező, és a Mátészalkai és Csengeri járás településeire busszal utazó állampolgároknak több mint másfél órát kell várniuk a következő busz indulására.

Érintett települések a Mátészalkai járásban, Mátészalka-Vaja és Mátészalka- Kántorjánosi viszonylat:

Jármi, Papos,Őr, Vaja lakóinak eddig volt péntekenként egy 19 óra 45 perckor Mátészalkáról Vajára közlekedő busz, amellyel a Kraszna Intercitytől tudtak hazajutni. A vágányzári menetrend, és az EMKK Zrt miatt  a vonat beérkezésekor már rég elment ez a busz. Kántorjánosinak nem volt, pedig egy kisebb technikai (útvonal) módosítással  az ottani lakosok is hazajuthatnának az esti Kraszna intercitytől.

Az érintett  településeknek az össznépessége: 9350 fő.

Ez a Mátészalkai járás népességének csaknem 15 százaléka.

A Kraszna Intercity  20 órás beérkezése után így ezeknek a települseknek a lakóinak 85 percet kell várakozniuk a következő buszra.

Érintett települések a Mátészalka-Csenger viszonylat, Mátészalkai járás:

Györtelek, Géberjén, Fülösdaróc,Ökörítófülpös.

Ezen települések össznépessége: 4286 fő

Ez a Mátészalkai járás településeinek népességének a  7 százaléka.

 

Érintett települések Csengeri járás, Mátészalka-Csenger viszonylat:

Páytod, Porcsalma, Szamosangyalos,Csenger. Ezen települések össznépessége: 8758 fő

Ez a Csengeri járás településeinek népességének a 62 százaléka.

 

emkk_irisbus.jpg

Fotó: www.indohaz.hu

 

 

A MátészalkaLeaks és az ŐrLeaks csoport az EMKK Zrt-hez fordult közérdekű bejelentéssel, és az általunk elkészített anyagot  is a rendelkezésükre bocsátottuk. Kérjük az EMKK Zrt-t, hogy azonnal vizsgálja a menetrendet és szabják azt úgy át, hogy a jelzett problémák megoldódjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5713050010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása