A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Elvándorlás: megérkeztek az önkormányzat válaszai!

Bérlakások építése nincs tervben egyenlőre, véleményük szerint az első lakáshoz jutók kamatmentes kölcsöne mérsékelheti az elvándorlást.

2017. augusztus 29. - Mátészalkaleaks

Pár napja arról írtunk, hogy 2016-ban 300 fő vándorolt el Mátészalkáról. Mivel ezt a számot  igen csak aggasztónak ítélte meg a csoportunk, ezért közérdekű adatigényléssel fordultunk Mátészalka Város Önkormányzatához.

A feltett kérdéseink:

 

 

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatala meg tudja erősíteni azt az információt, mely szerint a 2016. évben 300 fő vándorolt el Mátészalkáról, azaz 300 fővel csökkent Mátészalka lakossága?

 

Mennyi Mátészalka lakosságszáma a legújabb statisztika alapján?

 

Milyen intézkedéseket kíván hozni Mátészalka városa annak érdekében, hogy a fiatalok elvándorlását megállítsa/mérsékelje?

 

Tervezik-e bérlakások építését?

 

Jelenleg hány bérlakása van az önkormányzatnak, és abból mennyi az, amely üresen áll?

 

Az önkormányzat válasza:

 

1_12.png

2_8.png

 

A válaszok szerint, többek között az első lakáshoz  jutók támogatását tartják olyan intézkedésnek, amely itthon tarthatja, ösztönzőleg hathat a Mátészalkán maradáshoz.

Itt nem egy vissza nem téritendő támogatásról van szó, hanem egy  kölcsönről. A kölcsön ugyan kamatmentes, és akár 680 ezer forint is lehet, de mégiscsak vissza kell  azt fizetni. Arról nem is beszélve, hogy bank bírálja el a hitelképességet. Nem is csoda, hogy a tavalyi évben kevesebb mint egy tucat személy élt (tudott megfelelni a kőkemény banki kritériumoknak).

A Mátészalkaleaks csoport nem tartja elégségesnek az önkormányzat elvándorlást mérséklő intézkedéseit.

Bár dicséretes a munkaadókkal való viszonyuk, és nem lehet elvitatni az önkormányzat munkahely teremtési törekvéseit.

Az első lakáshoz jutók támogatása legyen igazi támogatás. Nem kölcsön, hanem vissza nem téritendő összeg.

 

images_6.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr9412788838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása