A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

2016-ban háromszáz fő vándorolt el Mátészalkáról!

Ez a lakosság csaknem két százaléka.

2017. augusztus 21. - Mátészalkaleaks

Tavaly a belső vándorlásnak köszönhetően Szigetszentmiklós lakossága nőtt leginkább, míg a legtöbben Mátészalkáról költöztek el – mondta az InfoRádiónak a Központi Statisztikai Hivatal vándorlás-statisztikai osztályának vezetője.

Az adatokkal kapcsolatban Mátészalka Város Önkormányzatához közérdekű adatigénylést nyújtottunk be.

 

Tisztelt Adatgazda!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján közérdekű adatigényléssel fordulunk Önökhöz.

Adatigénylésünk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 26.§ (1), a 28.§ (1) és a 29.§ (1) bekezdésein alapul, kérjük, hogy ennek megfelelően jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésünknek 15 napon belül tegyen eleget.

 

A közelmúltban a lenti cikk látott napvilágot, amelyben az szerepel, hogy arányaiban hazánkban, Mátészalkáról vándoroltak el a legtöbben a 2016.évben.

 

A cikk:

 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/17/magyar-vandor-a-legek-varosai/

 

 

Kérdéseink:

 

Mátészalka Város Polgármesteri Hivatala meg tudja erősíteni azt az információt, mely szerint a 2016. évben 300 fő vándorolt el Mátészalkáról, azaz 300 fővel csökkent Mátészalka lakossága?

 

Mennyi Mátészalka lakosságszáma a legújabb statisztika alapján?

 

Milyen intézkedéseket kíván hozni Mátészalka városa annak érdekében, hogy a fiatalok elvándorlását megállítsa/mérsékelje?

 

Tervezik-e bérlakások építését?

 

Jelenleg hány bérlakása van az önkormányzatnak, és abból mennyi az, amely üresen áll?

 

-Mátészalkaleaks csoport-

 

borond-utazas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7812769094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása