A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Az EMKK Zrt akadálymentesítené a mátészalkai buszállomás indítóállásait!

A környező közlekedési csomópontok akadálymentesítére nincs anyagi forrása az önkormányzatnak.

2017. május 29. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan arról írtunk már többször is  felvetődött annak a szükségessége a  csoporttalálkozók során, hogy a mátészalkai buszállomást akadálymentesíteni kellene.

A Mátészalkaleaks csapata közérdekű bejelentéssel élt máércius hónapban az EMKK Zrt. felé, amelyben kértük, hogy gondoskodjanak a buszállomás akadálymentesítéséről.

 A válaszuk a következő volt:

Tisztelt Főigazgató Úr!

 Tisztelt Mátészalkaleaks !

 

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. köszönettel vette figyelemfelhívó megkeresését és javaslatait a Mátészalka, Seregély u. 2. szám alatti autóbusz-állomás akadálymentesítésére vonatkozóan, és ezúton elnézésüket kérjük a jelzett hiányosság okozta kellemetlenségért.

 

Társaságunk megkezdte az intézkedést az indítóállások területének akadálymentesítésével kapcsolatban.

 

Tekintve, hogy az autóbusz-állomás indítóállásainak területe Mátészalka Város Önkormányzatának tulajdonában lévő közterület, valamivel időigényesebb lesz a megoldás megválasztása és kivitelezése, de első lépésként felvesszük a kapcsolatot az Önkormányzattal és jelezzük feléjük az Önök által észrevételezett problémát.

 

A tárgyi témában történő ügyintézés idejére kérjük szíves türelmüket.

 

 

Üdvözlettel:

 

Bársony Kitti

létesítménygazdálkodási koordinátor

Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

 

3527 Miskolc, József Attila u. 70.

E-mail: barsony.kitti@emkk.hu

Web: www.emkk.hu

 

 

A következőkben Mátészalka város Műszaki irodáját kerük arra, hogy ha már a buszállomás akadálymentesítése megtörténik, legyenek szívesek  az állomás környékén lévő átkelőhelyeket is akadálymentesíteni.

Tisztelt Műszaki iroda !

 

Kérjük, hogy amennyiben lehetséges, az önkormányzat saját forrásai terhére biztosítsa az autóbusz állomás zökkenőmetes  megközelítését a kerekesszékesek és a babakocsit tolók számára az állomás szűkebb környezetében, mert az útpadkák jelenlegi magassága  miatt, jelenleg nem lehetséges a gördülékeny közlekedés az előbbiekben felsoroltak számára.

.

 

Reméljük, hogy az autóbusz állomás akadálymentesítése mellett, az önkormányzat is akadálymentesíti az állomás környéki útkereszteződéseket, kérjük vizsgálják meg a lehetőségeiket, és tájékoztassanak minket a vizsgálatuk eredményéről.

 

Köszönjük.

 


Üdvözlettel:

 

-Mátészalkaleaks csoport-

 

A válaszuk:

Az ÉMKK részére megválaszoltuk a mátészalkai buszpályaudvar akadálymentesítésére vonatkozó javaslataikat, mivel a Közlekedési Központ támogatólag továbbította az Önök kéréseit, de ettől függetlenül a végső konklúzióról tájékoztatom.

Az akadálymentesítéseket komplexen szükséges megoldani, hiszen a szegélyek lesüllyesztése csak egy része az akadálymentesítésnek. A peronok és a MÁV épülete előtti járdák akadálymentesítése is része kell legyen a feladatnak, illetve további zebrák létesítésére valamint a peronok átalakítására is szükséges lenne. Az Önök kérelmével együtt egy másik felvetés is beérkezett az ÉMKK-hoz, ahol kifejezetten a peronokra való akadálymentesítést kérte egy bejelentő.

A közlekedési csomópont teljes akadálymentesítése viszont olyan terheket róna az Önkormányzat költségvetésére, mely terhet vállalni nem tudjuk. Körülbelül három éve megvizsgáltuk már a buszközlekedések, az akadálymentes átvezetések rendszerének realizálását, egyszerűsítését, mely vizsgálat eredménye az volt, hogy olyan mértékű pénzmennyiség felhasználása szükséges, mely összeg kizárólag pályázati úton való elnyerése esetén volna esély a beruházásokat megvalósítani.

 

Ha szűk keresztmetszetet vonunk és kizárólag a javaslatot adók véleményeit vesszük figyelembe, a zebrák-, az új zebrákhoz tartozó kiemelt közvilágítás létesítése, peron átalakítások, csatlakozó járdakapcsolatok megfelelő átalakítása, mindezen munkák terveztetése, építési engedélyeztetése 10 milliós nagyságrendű beruházást eredményezne, melynek biztosítására városunknak anyagi lehetőségei nincsenek. Bár célszerű lenne a közlekedési terület teljes-, illetve a javaslatot adók véleménye szerinti fejlesztés megvalósítása, de ezen beruházást nem terveztük, nem is tervezzük megvalósítani, az említett anyagi forrás hiányára tekintettel. Amennyiben lehetőségünk nyílik – akár a Közlekedési Központtal közösen – valamely uniós vagy hazai, közlekedési csomópontok felújítására, átalakítására, fejlesztésére irányuló pályázaton való részvételre, nyertes támogatás esetén természetesen a közlekedési terület akadálymentesítéséről feltétlenül gondoskodni fogunk.

 

 

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét!

 

Köszönettel, tisztelettel:
 
Kovács István
akadalymentesites-rampa-pict.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr5712548671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása