A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A gaz magas,a pollenekben fuldokolnak az allergiások Mátészalkán!Polgárpukkasztó akcióval készülünk!

Ha szükség lesz rá, akkor legeltetni fogunk a közterületen... Így kívánjuk felhívni a problémára a figyelmet.

2017. május 16. - Mátészalkaleaks

Az elmúlt egy hónap csapadékos időjárása megtette a hatását, hiszen a növények gyors növekedésnek indultak. Nem csak a kulturnövények, hanem a gyomok is.

Szinte minden nap  futnak be hozzánk olyan észrevételek, amelyek szerint igen magsra szökkentek a gyomok, és ezzel összefüggésben az allergiások mindennapi életét megkeserítő pollenek száma is drasztikusan nőtt.

Ahogyan egyik olvasónk írja: "a gaz az Ipari úton, a Móricz Zsigmond úton, a Sportpályával szemben, Meggyesi út, temető parkoló és a temetőbe is van 2-3 parcella ahol közlekedni nem lehet a hatalmas gaz miatt ..."- Szilvia

Tapasztalataink alátámasztják az olvasói gondolatokat. Fél méteres, de egyes helyeken méteres gyomok nőnek a városban. 

A mátészalkaiak kérdése, hogy miért vagy ez így?

A városüzemeltetési feladatokat ellátó Szalka- víz KFT-hez fordulunk közérdekű adatigényléssel az ügyben, és kérjük, hogy azonnal kapcsoljanak magasabb fokozatba, és végezzék el a gyommentesítést. Hiszen hogyan várhatja al az önkormányzat az egyszerű állampolgároktól a saját területének a kaszálását, ha maga sem teszi meg azt,  a saját területeivel?

Most az egyszerű gazok nőnek, de hamarosan itt  a parfagfű szezon. Ha a parlagfű növekedése, virágzása alatt  is ilyen intenzítással fogják végezni a kaszálást, kiemelkedően nehéz nyár és kora ősz vár a lakosokra.

 

Tavaly is hasonló problémákkal küszködött városunk,  akkor még rátudtuk arra a nehézkes kaszálást, hogy még tanulta a feladatait az önkormányzati cég. Egy év eltelt...

Annak érdekében, hogy a közterületek rendszeresen kaszálva legyenek, elégedetlenségi akciót szervezünk.2017. június 01-től, amennyiben  közterületen, nagyobb, összefüggő gyommezőt tapasztalunk, álatokkal fogjuk azt lelegeltetni, így állatva görbe tükröt az önkormányzati cég elé.

 

img_20170506_050515.jpg

Virágba borult az Ipari út.

1_10.pngLassan, már a közlekedési táblát is eléri a gaz.

kocsi_szalka.jpgIpari úti pillanatkép. Már nem látszik az út, a kocsikat is nagyítóval kell keresni.

 

kecske.jpg

  Alfréd lesz az egyik segítségünk, ha szükség lesz rá...

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7012508399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása