A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Újabb vagonok közlekednek Mátészalka és Debrecen között,de csak ideiglenesen !

A szabolcsiakon spórol a Máv-Start !

2016. november 22. - Mátészalkaleaks

Ahogyan az utazóközönség is tapasztalta, az elmúlt hetekben  egyes vonatpároknál felújított vasúti kocsik közlekednek a  Mátészalka-Debrecen viszonylatban.A vasúttársaságtól közérdekű adatokat kértünk azzal kapcsolatban, hogy a pozitív  változás tartós lesz-e.

Válaszukból kiderül:

  • csak két-három hónapig maradnak a felújított vagonok( a régebbi vagonok vizsgáztatáson vesznek részt)
  • az intézkedés jelentős többletköltségeket okoz
  • a vizsgáztatás befejeztével visszatérnek a régi vagonok

 

A közérdekű adatokat kérő levelünk:

 

Tisztelt Adatgazda!

 

A Mátészalka-Debrecen vasúti viszonylattal kapcsolatban az alábbi közérdekű adatigénylést terjesztjük elő.

 

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 26.§ (1), a 28.§ (1) és a 29.§ (1) bekezdésének értelmében, kérem, hogy jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésünnek 15 napon belül tegyenek eleget.

 

Kérdéseink:

 

Az elmúlt napokban, tapasztalataim szerint, a Mátészalka-Debrecen vasúti viszonylatban több, felújított vasúti kocsival utazhatott az utazóközönség. Például 2016.11.12., a 6325-ös számú vonat.A felújított kocsik csak időlegesen, vagy hosszabb távon fognak ezen a vasútvonalon szolgálatot teljesíteni?

 

Tervezik-e a 2017.évben, a Mátészalka-Debrecen vasúti viszonylatban feújított,komfortosabb vasúti kocsik állandó szolgálatba állítását?

 

 

Segítő közreműködésüket előre is köszönjük.

 

A  vasúttársaság válaszlevele:

 

Az Önök által megjelölt viszonylatban, illetőleg a példaképp felhozott vonat szerelvényében ideiglenesen közlekedtek a felújított gyorsvonati kocsik. Az eredeti technológia szerint itt közlekedő ingavonati szerelvények járművei jelenleg járműjavítói fővizsgán vesznek részt, ennek okán kényszerülünk más típusú (ingavonati üzemre nem alkalmas) kocsik alkalmazására, amely többlet vontatójármű felhasználást, és ezáltal jelentős többlet  költséget okoz társaságunk számára. A fővizsgák lezajlása után terveink szerint visszaállítjuk az eredeti technológia szerinti szerelvény összeállításokat, tehát ismét az ingavonati szerelvényeket fogjuk közlekedtetni a vonatokat. A fővizsgák általános átlagos átfutási ideje 2-3 hónap.

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Gergely István

információvédelmi szakértő

 

v130407.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr8811988504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása