A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Tárgyalások a busztársasággal, pozitívabb polgármesteri hozzáállás

2016. január 27. - Mátészalkaleaks

Úgy látszik Hanusi Péter  Mátészalka polgármestere szerint is is valós probléma a Nyíregyháza-Mátészalka közötti rossz szombat esti közlekedés.

Idézet a Hír Televízió riportjából:

Egy éve polgármester, de csak most hallott a problémáról – mondja Mátészalka kormánypárti polgármestere. Hanusi Péter közölte: a fejlesztési miniszter azt ígérte nekik: megvizsgálják, hogy van-e valós társadalmi igény a szombat délutáni közvetlen járatokra Nyíregyháza és Mátészalka között. „Ha egy-két bulizni vágyó fiatalról van szó, azért nem biztos, hogy egy buszjáratot vagy vonatjáratot érdemes beindítani, hiszen ezek milliós kiadások, a társadalom szempontjából nem biztos, hogy jó befektetés erre a közpénzekből milliókat áldozni” – mondta Hanusi Péter. 

 Idézet Dr. Takács Csaba jegyző leveléből:

Hanusi Péter polgármester úr levélben kezdeményezte az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt-nél (Szabolcs Volán jogutódja) a Mátészalka - Nyíregyháza közötti  helyközi autóbusz járatok , járatpárokkal történő  sűrítését péntek késő délután, szombat és vasárnap kora reggeli és késő délutáni , esti időszakokban .

Előzetesen a  Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a közszolgáltatóval folytattunk le informális egyeztetés 2015 december és január hónapokban a  kérésünk teljesíthetősége  érdekében.

 A szándék és hozzáállás részükről feltétlenül  pozitív , megoldás orientált, jelenleg  vizsgálják a lehetőségeket.  A járatszámok sűrítésénél természetesen figyelemmel lesznek  a vasúti csatlakozási lehetőségekre is .

A fejleményeket folyamatosan figyelemmel kísérjük.

aaa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr768323274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása