A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Ünnepnapi és hétvégi fogászati ügyelet. Egyelőre még nincs megoldás.

2021. október 02. - Mátészalkaleaks
Közérdekű bejelentést tett a MátészalkaLeaks csoport  a hétvégi és ünnepnapi sürgősségi fogorvosi ügyelet ügyében 2021.szeptember 01-én.
2013. évi CLXV. törvény,1. §/3.pontja szerint, a közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása, illetőleg megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A közérdekű bejelentés javaslatot is tartalmazhat.
A hétvégi és ünnepnapi sürgősségi fogorvosi ügyelet ügye ilyen közügy, hiszen minimum 139 település érintett, és a csengeri,fehérgyarmati,mátészalkai,nyírbátori és vásárosnaményi kistérségek lakói számára rendkívül nehezen érhető el a nyíregyházi, sürgősségi ünnepnapi és hétvégi fogorvosi ügyelet közösségi közlekedéssel, jellemzően csak több órás buszozással vagy vonatozással.
Az ügy fontosságára jellemző, hogy több mint 1400-an kedvelték az ügyről szóló posztot és 231 hozzászólás érkezett.
A közérdekű bejelentés címzettje a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat volt. A napokban érkezett válasz, amely a lentiekben olvasható, változatlan formában. Álláspontunkat, és az ügy további, általunk tenni kívánt lépéseit a napokban hozzuk nyilvánosságra.
A levél alapján azonban már most   elmondható, hogy innentől a Szatmári Többcélú Kistérségi társulásnál, illetve a Kelet-Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás térfelén pattog a labda, hiszen a két kistérségi társulásban lévő települések közös finanszírozásával lehetne létrehozni egy ünnepnapi és hétvégi  fogászati ügyeletet,  a két kistérség valamelyikében.
11111111111111.png
2222222222222.png
Előzmény:

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7016706598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása